Dezvoltatorul imobiliar austriac Warimpex Finanz-und Beteiligungs vrea sa investeasca, in acest an, pana la 30 milioane euro pentru achizitia de hoteluri sau dezvoltarea de spatii hoteliere noi in Romania, a declarat Christoph Salzer, director de pro

Dezvoltatorul imobiliar austriac Warimpex Finanz-und Beteiligungs vrea sa investeasca, in acest an, pana la 30 milioane euro pentru achizitia de hoteluri sau dezvoltarea de spatii hoteliere noi in Romania, a declarat Christoph Salzer, director de proiect al firmei, citat de Mediafax.
"Cel mai probabil vom intra pe piata romaneasca in prima jumatate a anului. Planurile noastre vizeaza inceperea constructiei la unul sau doua hoteluri in Romania, in acest an. Suntem deja in discutii pentru achizitia de terenuri in Bucuresti, dar nu am semnat nimic deocamdata. Vor urma si altele in viitor. Investitiile vor fi realizate in functie de oportunitati", a spus Salzer, responsabil cu planurile de extindere ale companiei pe piata romaneasca.
Compania austriaca este interesata sa intre pe segmentul hotelier de trei si patru stele, dar si de cinci stele, in functie de evolutia pietei, a adaugat reprezentantul Warimpex. O posibilitate ar fi si achizitionarea hotelurilor deja existente, care sa fie extinse si modernizate.

Tinta - Bucuresti si orasele mari din Transilvania

"Avem suficiente fonduri pentru investitii. Cea mai realista suma pe care am putea sa o investim in acest an in Romania este cuprinsa intre 10 milioane de euro si 30 de milioane de euro. Exista oportunitati interesante in Bucuresti, in special in ceea ce priveste achizitia de terenuri. Pe langa Capitala, ne uitam si la orase importante, precum Sibiu, Brasov, Cluj, Arad, Timisoara sau Iasi", a mai spus Salzer. Potrivit acestuia, exista posibilitatea ca hotelurile sa opereze sub un brand propriu sau sa se afilieze la un lant international de renume. "Brandurile proprii sub care operam sunt Andel's si Angelo. In Polonia si Cehia am dezvoltat insa hoteluri si in parteneriat cu operatori internationali, precum InterContinental si Sheraton. In Romania dorim sa utilizam ambele modele, daca este posibil", a explicat Salzer.
Warimpex a fost infiintata in anul 1982 si a investit 850 de milioane de euro in 22 de hoteluri, care totalizeaza peste 5.500 de camere. Compania detine hoteluri de trei, patru si cinci stele in Polonia si Cehia.
Activitatea companiei include si dezvoltarea de imobile de birouri, precum si alte tipuri de proprietati. Pe aceste segmente Warimpex detine noua imobile comerciale si de birouri, cu o suprafata totala de 40.000 de metri patrati, in Polonia, Cehia si Ungaria. Compania, cu sediul central la Viena si controlata de doi investitori privati, a anuntat recent ca intentioneaza sa atraga pana la 130 de milioane de euro prin emiterea de noi actiuni, in vederea extinderii pe pietele din Europa de Est si in fostele state sovietice, planurile de investitii vizand si Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.