Aceasta a fost concluzia vizitei de trei sferturi de ora pe care Regele Mihai a facut-o ieri la CNSAS, pentru a-si vedea dosarul. Fostul suveran, insotit de sotia sa, Regina Ana, de fiica sa Principesa Margareta si de sotul acesteia, Principele Radu,
Aceasta a fost concluzia vizitei de trei sferturi de ora pe care Regele Mihai a facut-o ieri la CNSAS, pentru a-si vedea dosarul. Fostul suveran, insotit de sotia sa, Regina Ana, de fiica sa Principesa Margareta si de sotul acesteia, Principele Radu, s-a declarat impresionat de cele cateva file din dosarul sau, pe care a apucat sa le citeasca. "Dupa vizita, Majestatea Sa a citit cateva file din cele doua dosare care-l vizeaza si care se afla in posesia noastra. El a fost vizibil emotionat sa revada intre acele coperti o serie de inscrisuri din presa vremii, dar si o serie de delatiuni ce-l vizau. Mi-a ramas in minte numele conspirativ al unuia dintre turnatorii sai: Romeo. Acesta era, cel mai probabil, cineva din interiorul Palatului", a comentat Ticu Dumitrescu, dupa plecarea familiei regale. Dumitrescu a mai aratat ca in acest moment CNSAS este in posesia a 2.000 de cutii de microfilme de la SIE, care contin doua dosare, fotografii de familie, extrase din presa romana si occidentala. "Sunt mii de pagini. La noi nu se gaseste decat foarte putin. Sunt cateva dosare ratacite in mormanul asta de la SRI, iar cele de la SIE sunt foarte greu lizibile", a mai explicat reprezentantul CNSAS. Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al Colegiului, Cazimir Ionescu, a tinut sa-si exprime nemultumirea ca Familia Regala a mai participat la o discutie exclusivista cu Dumitrescu si presedintele institutiei, Claudiu Secasiu, alti sase membri asteptandu-i in sala de sedinta. "Va rog sa retineti, aceasta a fost o vizita privata pe care Regele Mihai I si familia sa i-au facut-o lui Ticu Dumitrescu, nu o vizita oficiala a Familiei Regale la sediul CNSAS. Am asteptat trei sferturi de ora in sala de Colegiu vizita suitei regale, insa acestia nu au discutat decat cu Ticu Dumitrescu si cu presedintele Secasiu. Noi, ceilalti, nici macar nu am fost anuntati oficial de vizita", a comentat Cazimir Ionescu. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.