Sapte membri ai Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR) si-au depus, pana ieri, candidatura pentru Parlamentul European (PE), a declarat, pentru ROMPRES, vicepresedintele executiv al UDMR, Kovacs Peter. Acestia sunt: ministrul delegat Winkler I
Sapte membri ai Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR) si-au depus, pana ieri, candidatura pentru Parlamentul European (PE), a declarat, pentru ROMPRES, vicepresedintele executiv al UDMR, Kovacs Peter. Acestia sunt: ministrul delegat Winkler Iuliu, secretarii de stat Korodi Attila si Anton Niculescu, fostii secretari de stat Jakab Istvan si Csutak Istvan, Boro Gyula, consilier al ministrului delegat Borbely Laszlo, si Hodgyai Geza, consilier in Gheorghieni. Vicepresedintele executiv al UDMR a spus ca si-au mai anuntat candidatura viceprimarul Oradiei, Biro Rozalia, senatorii Sogor Csaba, Eckstein Kovacs Peter si Szabo Karoly, precum si deputatul Konya Hamar Sandor. Szabo Karoly si Konya Hamar Sandor sunt, la ora actuala, europarlamentari. Kovacs Peter a afirmat ca lista finala va fi alcatuita de Consiliul Operativ al UDMR, aceasta urmand sa fie pusa in discutia Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU) care se va intruni in 17 februarie la Targu Mures. Decizia finala cu privire la ordinea pe lista de candidati o va lua CRU. Vicepresedintele executiv a precizat ca UDMR va avea o lista cu 35 de candidati si zece supleanti. "Consiliul Operativ va completa lista pana la 45 de candidati, acestia urmand sa vina in ordine dupa cei care si-au depus candidaturile", a explicat Kovacs Peter. El a mai spus ca orice membru UDMR isi poate depune candidatura pe lista pentru PE, referindu-se aici inclusiv la episcopul reformat de Piatra Craiului, Tokes Laszlo, fost presedinte de onoare al Uniunii, dar si la primarul din Odorheiu Secuiesc, Szasz Jeno, cel care vrea sa fondeze Partidul Civic Maghiar. Despre fostul deputat de Oradea Szilagy Zsolt, Peter Kovacs a spus ca, din cate stie, acesta nu vrea sa candideze pentru PE. Conform presedintelui UDMR, Marko Bela, Uniunea poate sa obtina doua locuri de europarlamentar, cel mult trei daca va exista o mobilizare exemplara a electoratului maghiar.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.