Judecatorii Tribunalului Mures au audiat, ieri, partile din procesul privind contestatia la executarea silita in dosarul romanilor din Hadareni, urmand sa se pronunte la sfarsitul saptamanii. Instanta a fixat ca termen de pronuntare data de 19 ianuar
Judecatorii Tribunalului Mures au audiat, ieri, partile din procesul privind contestatia la executarea silita in dosarul romanilor din Hadareni, urmand sa se pronunte la sfarsitul saptamanii. Instanta a fixat ca termen de pronuntare data de 19 ianuarie, cand va fi epuizata calea dreptului intern. Aceasta, in conditiile in care rromii din Hadareni ameninta ca, daca nu vor primi castig de cauza, se vor adresa din nou Curtii Europene a Drepturilor Omului. La infatisarea de ieri, avocatul tiganilor, Meda Grama, a sustinut ca prima instanta, Judecatoria Ludus, a acordat mai mult decat s-a cerut de catre romani. Astfel, aceasta a aratat ca la Ludus s-a dictat anularea executarii silite, desi romanii cerusera doar suspendarea executarii si esalonarea platilor. De asemenea, Grama a spus ca hotararile de la Strasbourg si cele interne au continut diferit si, ca urmare, rromilor trebuie sa li se plateasca si despagubirile fixate de instantele interne, prin hotarari ramase definitive in urma cu peste doi ani. Totodata, Meda Grama a invocat exceptia de tardivitate a depunerii contestatiei la executarea silita de catre romani, aspect negat de avocatul acestora, Flaviu Ionescu. Acesta a sustinut ca daunele fixate de CEDO pentru a le fi platite tiganilor de catre statul roman le includ si pe cele datorate de intimatii romani. Potrivit Mediafax, audierea de ieri vine dupa cinci amanari succesive ale procesului, in care atat rromii, cat si romanii din Hadareni au formulat recurs fata de solutia Judecatoriei Ludus in cazul contestatiei la executarea silita din 10 august anul trecut. Judecatoria Ludus a admis, la sfarsitul lunii aprilie a anului trecut, contestatia la executare formulata de romanii din Hadareni, ca urmare a faptului ca un executor judecatoresc a pus sechestru pe casele lor, in 10 august. Tiganii, asistati de Meda Grama, au facut cerere de recurs imediat ce au primit motivarea sentintei. (O.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.