Banii falsificati nu ingrijoreaza insa autoritatile, deoarece reprezinta o mica fractiune din totalul de euro de pe piata.

Aproape 164.000 de monede euro false au fost retrase din circulatie in 2006, in special de catre Banca Centrala
Banii falsificati nu ingrijoreaza insa autoritatile, deoarece reprezinta o mica fractiune din totalul de euro de pe piata.

Aproape 164.000 de monede euro false au fost retrase din circulatie in 2006, in special de catre Banca Centrala Europeana. Acest numar reprezinta o crestere cu 63.000 de unitati fata de anul 2005, dar cifra nu este considerata ingrijoratoare, fata de cele 69 de miliarde de monede euro care circula in toata lumea la momentul actual. Desi aceste monede sint din ce in ce mai bine facute, ele pot fi totusi detectate de distribuitoare. Pe linga aceste 164.000, alte 14.000 monede false au fost capturate inainte de a fi puse in circulatie si o retea de distributie a fost dezafectata in Italia. Cele mai falsificate monede ramin cele de doi euro, aproximativ 86% din totalul monedelor falsificate. De asemenea, monedele care au insemnele germane sint preferate de falsificatori. Incepind cu 2002, 550.000 de monede euro false au fost retrase de pe piata. In privinta bancnotelor, 565.000 de unitati false au fost detectate de Banca Centrala Europeana.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.