"Europa trebuie sa-si creeze frontiere", a declarat, la finalul saptamanii trecute, ministrul de Interne francez, Nicolas Sarkozy, apreciind, cu ocazia nominalizarii sale drept candidat al UMP la prezidentialele programate pentru luna aprilie, ca "nu
"Europa trebuie sa-si creeze frontiere", a declarat, la finalul saptamanii trecute, ministrul de Interne francez, Nicolas Sarkozy, apreciind, cu ocazia nominalizarii sale drept candidat al UMP la prezidentialele programate pentru luna aprilie, ca "nu toate tarile au vocatia de a se integra in Europa, incepand cu Turcia, care nu isi are locul in interiorul UE". "Daca extindem fara limite Europa, riscam sa distrugem uniunea politica europeana. Nu voi accepta niciodata acest lucru", a adaugat Sarkozy, de altfel un "european convins", potrivit propriilor spuse, precizand ca, in opinia sa, Europa este "un multiplicator de puteri", fara de care "batranele noastre natiuni nu vor mai insemna nimic in mondializare", si in lipsa caruia "conflictul civilizatiilor va deveni mai probabil". Euroscepticismul parizian s-a regasit si la Viena, coalitia aflata la putere in Austria anuntand, ieri, introducerea in programul sau de guvernare a unei consultari populare pe tema admiterii Turcia in spatiul comunitar, transmite EurActiv. Sefii de stat si de guvern din cele 25 de state membre au anuntat, in decembrie trecut, suspendarea a opt din cele 35 de capitole de negocieri pentru aderarea Turciei la UE, pe fondul refuzului exprimat de autoritatile de la Ankara in privinta deschiderii porturilor si aeroporturilor turcesti traficului cipriot grec, noteaza Mediafax. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.