Presedintele Basescu l-a primit, implicit, de la Mircea Serban, directorul "ziarului Comunicator (priveste totdeauna in profunzimea lucrurilor) - publicatie lunara de cultura si atitudine civica, care apare la Viseul de Sus si localitati din <<
Presedintele Basescu l-a primit, implicit, de la Mircea Serban, directorul "ziarului Comunicator (priveste totdeauna in profunzimea lucrurilor) - publicatie lunara de cultura si atitudine civica, care apare la Viseul de Sus si localitati din <<tara Maramuresului>>, Germania, Italia, Spania, Ungaria, tiparit in 16 pagini, 5000 exemplare distribuite gratuit". Fara ca Basescu sa realizeze ridicolul situatiei, precum si incalcarea principiilor statului de drept.
Mircea Serban i-a inmanat presedintelui nostru un CD care ar contine documente compromitatoare la adresa premierului Calin Popescu Tariceanu. Seful statului, transmite Realitatea TV, a primit CD-ul si a precizat ca-l va transmite Parlamentului. Scena antologica si demna sa fie inregistrata in topul istoriilor care sa ilustreze brambureala de sistem de la noi.
Daca am fi trait intr-o tara normala, colegul ziarist si-ar fi facut meseria si ar fi realizat, poate, materialul de senzatie al vietii sale, publicand respectivele dezvaluiri in paginile publicatiei pe care o patroneaza. De ce, brusc, l-a apucat sfiala si a dat documentele celui aflat in razboi direct cu premierul?
Gestul lui Mircea Serban anuleaza principiul "presa, a patra putere in stat" si scoate dintii cainelui de paza al democratiei, punandu-l, biata javra pricajita, la usa exponentului unei alte puteri in stat, complet independenta de cea in numele careia ar fi trebuit sa lupte profesionistul din Viseul de Sus. Daca asta este modelul spre care ne indreptam, atunci, dragi tovarasi si prieteni, sa ne asteptam la aparitia obligatiei legale de a da preventiv la lectura toate anchetele la care se lucreaza in mass-media unor cetateni de bine care sa le instrumenteze in interesul superior de partid si de stat.
Totusi, dupa cum zicea domnia-sa despre sine la 26 mai 2006, Mircea Serban, "Activitatea mea profesionala a inceput in anul 1991 la Budapesta, unde am profesat pana in anul 2001, fiind corespondentul posturilor de radio Europa Libera, BBC respectiv Deutsche Welle. Actualmente sunt editorul si proprietarul publicatiei <<Comunicator>>. Sunt acreditat in capitala ungara si reprezint interesele postului de televiziune AXA din Baia Mare".
Dupa o asemenea prezentare, chiar ca te simti pierdut in meandrele concretului si te intrebi despre ce e vorba, pe fond, in toata povestea asta. 1. Este un simplu reflex imbecil al epocii trecute in care, la orice vizita a Tovarasului, aparea baba cu memoriul pe care Marele Conducator il lua ceremonios si-l dadea aghiotantului spre amintire. 2. O miscare venita sa se adauge climatului de isterie nationala legat de "biletul lui Tariceanu". 3. Auto-bagare in seama, dupa stilul, la fel de celebru, al activistilor care voiau sa-si arate implicarea in lupta cu dusmanul de clasa. 4. Atitudine la fel de clasica de lingau profesionist, asemanatoare cu cea a unui alt coleg, cam de aceeasi varsta mentala post-pubera care declara cum a invatat sa fie cu adevarat barbat de la presedintele Basescu. 5. Documentele respective privesc siguranta nationala si, ca atare, ar fi trebuit sa fie vazute de presedinte. Numai ca, in acest caz, in conditiile unui stat de drept, filiera legala si normala trebuia sa fie alta, prin intermediul institutiilor care au responsabilitati in acest sens.
Poate, cine stie, omul nostru spera sa fie recompensat de presedintele prim redactor sef al natiunii cu o aparitie in direct, la dezvaluiri incendiare. Poate. Numai ca, pana atunci, e un gest bramburit intr-o democratie brambura. Cui foloseste?


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.