Inflatia din zona euro s-ar putea plasa, in acest an, sub nivelul de 2,1% prognozat de Comisia Europeana, daca pretul petrolului se mentine la valorile actuale, a declarat comisarul european pentru Afaceri Economice si Monetare, Joaquin Almunia, cita
Inflatia din zona euro s-ar putea plasa, in acest an, sub nivelul de 2,1% prognozat de Comisia Europeana, daca pretul petrolului se mentine la valorile actuale, a declarat comisarul european pentru Afaceri Economice si Monetare, Joaquin Almunia, citat de Reuters, preluata de Mediafax. De asemenea, inflatia aferenta anului 2007 va fi influentata de cresterea taxei pe valoarea adaugata in Germania, cu trei puncte procentuale.
Pretul petrolului a scazut la circa 53 de dolari pe baril, comparativ cu recordul de peste 78 dolari atins in august 2006. CE a luat in calcul, pentru prognoza din noiembrie 2006, un pret mediu al petrolului de 66,3 dolari pe baril, pentru acest an, respectiv 68 de dolari pe baril pentru 2008.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.