Tribunalul Municipiului Bucuresti (TMB) a amanat, ieri, cu o saptamana decizia de infiintare a Partidului Liberal Democrat, asteptata ieri de platformisti. La data de 27 decembrie 2006, Comitetul de initiativa pentru infiintarea Partidului Liberal De
Tribunalul Municipiului Bucuresti (TMB) a amanat, ieri, cu o saptamana decizia de infiintare a Partidului Liberal Democrat, asteptata ieri de platformisti. La data de 27 decembrie 2006, Comitetul de initiativa pentru infiintarea Partidului Liberal Democrat a inaintat Tribunalului Municipiului Bucuresti, documentele necesare pentru inregistrarea ca partid politic, dupa strangerea a peste patruzeci de mii de semnaturi. Desi dosarul era prevazut pe rol ieri dimineata, la ora 8, discutarea acestuia a fost amanata pentru ora 14. Pana la data de 22 ianuarie, cand isi va da verdictul, instanta are de analizat sase cereri de interventii depuse impotriva infiintarii noii formatiuni politice. Contactat de cotidianul nostru, Valeriu Stoica- membru al Grupului de Initiativa pentru infiintarea PLD, prezent ieri la TMB, s-a aratat optimist in privinta inscrierii partidului, considerand a e doar o chestiune de zile. Stoica ne-a precizat ca "cererile de interventii in cauza au fost inaintate de catre persoane fizice care, in mod obisnuit, fac asemenea interventii si au obiceiul sa conteste infiintarea unor partide politice". Valeriu Stoica mai apreciaza ca: "Este o procedura obisnuita, nu este nimic de natura sa ne ingrijoreze." Cererile de interventii pot fi adresate in termen de 15 zile de la depunerea dosarului de inscriere la tribunal. Daca acestea sunt respinse de instanta, cei ce se declara impotriva infiintarii partidului pot depune, ulterior, contestatii la Curtea de Apel. In asteptarea oficializarii partidului, PLD si-a prezentat recent atat programul politic, cat si Strategia post-aderare. In acelasi timp, vicepresedinte PLD, Gheorghe Flutur, a demarat o campanie intensa de organizare a filialelor teritoriale, incepand cu cele din Moldova.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.