Partidul Democrat isi doreste o colaborare cu PNTCD, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, vicepresedintele democrat Sorin Frunzaverde, cel care va participa din partea PD la congresul taranistilor care va avea loc in 21 ianuarie. "Noi am avu
Partidul Democrat isi doreste o colaborare cu PNTCD, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, vicepresedintele democrat Sorin Frunzaverde, cel care va participa din partea PD la congresul taranistilor care va avea loc in 21 ianuarie. "Noi am avut o serie de tentative de a colabora cu taranistii si poate ca acum este cu mult mai util, acum cand se intampla sa avem confirmarea ca PD este membru cu drepturi depline in Partidul Popular European (PPE), chiar daca o serie de pareri aici, pe malul Dambovitei, sustineau contrariul", a afirmat liderul democrat. Sorin Frunzaverde a spus ca PD a incercat si in trecut sa aiba o colaborare cu PNTCD, insa acest lucru nu s-a putut intampla, deoarece la nivelul conducerii taraniste existau persoane "care obstructionau tot timpul". El a spus ca detalii despre viitoarea colaborare se vor da dupa ce se vor vedea rezultatele alegerilor din PNTCD. Vicepresedintele PD a subliniat ca partidul din care face parte a primit scrisoarea de confirmare a statutului de membru cu drepturi depline al PPE. El a remarcat ca democratii au avut cea mai rapida ascensiune a unui partid in PPE - de la depunerea cererii la 28 iunie 2005, la acordarea statutului de membru asociat in noiembrie 2006. La Biroul Politic din noiembrie, PNTCD s-a abtinut de la votul asupra candidaturii PD. Mentionam ca taranistii se pregatesc asiduu de Congres. Concurenta pentru functia suprema in partid este uriasa pana acum anunTxndu-si candidatura nu mai putin de cinci candidati: Ioan Avram Muresan, Marian Milut, Victor Ciorbea, Serban Radulescu si mai nou... Lucian Orasel. Serban Radulescu, unul dintre candidatii cu cele mai mari sanse la sefia partidului este adeptul crearii unui mare pol de centru - dreapta.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.