Partidul Alianta Socialista considera ca demersul intreprins de catre Traian Basescu, presedintele Romaniei, si de catre cei care i s-au alaturat pentru condamnarea comunismului constituie un act inadecvat si in flagranta contradictie cu prerogativel
Partidul Alianta Socialista considera ca demersul intreprins de catre Traian Basescu, presedintele Romaniei, si de catre cei care i s-au alaturat pentru condamnarea comunismului constituie un act inadecvat si in flagranta contradictie cu prerogativele constitutionale, atat ale Sefului Statului, cat si ale Parlamentului. Partidul Alianta Socialista considera ca actiunea lui Traian Basescu de a incrimina o epoca istorica este neindreptatita.
"Intr-un stat liber, nici Parlamentul, nici autoritatea judiciara nu au dreptul sa defineasca adevarul istoric", se arata intr-un comunicat al PAS, care citeaza documentul "Libertatea istoriei", lansat pe 12 noiembrie 2005, de catre un numar de 444 de istorici francezi.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.