Oral a precizat ca a preluat mai multe acte si dischete de la Dorinel Mucea, Radu Mihai Donciu si Stamen Stancev pe care le-a transmis apoi persoanelor implicate, fara a cunoaste natura si importanta acestora. Potrivit procurorilor, turcul era doar m
Oral a precizat ca a preluat mai multe acte si dischete de la Dorinel Mucea, Radu Mihai Donciu si Stamen Stancev pe care le-a transmis apoi persoanelor implicate, fara a cunoaste natura si importanta acestora. Potrivit procurorilor, turcul era doar mesager pentru gruparea de criminalitate organizata.
Parchetul General a extins, dupa mai multe audieri, cercetarile in acest dosar fata de Stamen Stancev, Vadim Benyatov si Mihai Donciu, pentru noi fapte de tradare si spionaj legate de industria nationala de aparare. Potrivit procurorilor, cinci note sinteza ale Serviciului Roman de Informatii (SRI) au fost declasificate si depuse la dosarul privatizarilor, una dintre ele stand la baza arestarii preventive a acuzatilor. La dosarul cauzei au mai fost depuse 46 de documente insumand 131 de file cu traducerile lor in limba romana transcrise pe 141 de file. Dintre acestea, o parte au fost depuse in aparare de Stamen Stancev, iar restul au fost ridicate cu ocazia prechezitiei domiciliare efectuate la locuinta acestuia.
De la inceputul anului, au fost audiati in acest dosar Aurel Cazacu, director in Ministerul Economiei si Comertului, care a oferit date despre privatizarea SC Romaero SA si SC Avioane Craiova, precum si Dan Ionel Vulcan, director general al SC Romaero SA. De asemenea, directorul de marketing al Petrom OMV Romania, Meyer Tamas, si directorul general al OMV si presedinte al CA Petrom, Wolfgang Ruttenstorfer, au fost audiati ca martori in acest dosar.
Pe de alta parte, potrivit Mediafax, Parchetul General a comunicat ca verificarea informatiilor din computerele sechestrate in urma perchezitiilor facute la domiciliile celor patru inculpati, au adus probe noi, care impun prelungirea mandatelor de arestare emise pe numele acestora. Inalta Curte de Casatie a amanat insa, ieri, pentru o zi, judecarea cererii procurorilor de mentinere in arest preventiv a consultantilor internationali Vadim Benyatov si Stamen Stancev precum si a celor doi functionari ministeriali, Dorinel Mucea si Radu Donciu. Tot ieri, instanta suprema a respins solicitarea lui Vadim Benyatov de revocare a mandatului de arestare preventiva. (A. GHICIUSCA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.