Societatea Mittal Steel Iasi a investit, in anul 2006, 1,8 milioane de dolari intr-un echipament de testare a tevilor, investitia fiind esentiala pentru testarea si livrarea tevilor conform standardelor internationale de calitate, informeaza un comun
Societatea Mittal Steel Iasi a investit, in anul 2006, 1,8 milioane de dolari intr-un echipament de testare a tevilor, investitia fiind esentiala pentru testarea si livrarea tevilor conform standardelor internationale de calitate, informeaza un comunicat al companiei.
Astfel, noul echipament are o capacitate de testare de sase tevi/minut, fata de cel anterior, care testa doar o singura teava la fiecare 2 minute.
In plus, testarea nivelului presiunii se face la 300 de atmosfere, comparativ cu 50 de atmosfere, conform testarii anterioare. Aceasta investitie poate
determina cresterea semnificativa a volumului total al productiei, cu accent pe livrarea tevilor folosite in transportul petrolului sau al altor produse combustibile (certificate de American Petroleum Institute).
In urma certificarii primite, in anul 2005, de la American Petroleum Institute, dupa testari amanuntite, Mittal Steel Iasi poate produce tevi pentru transportul petrolului.
Certificatul API 5L este acordat de catre American Petroleum Institute pentru produse care pot fi folosite in sectorul de petrol si gaze. API este singurul institut din lume care acorda certificate pentru produsele folosite in industria petroliera.
O echipa de experti ai API a evaluat sistemele de calitate ale Mittal Steel Iasi, pentru a acorda certificatul de produs API 5L. Ulterior, API a confirmat ca Mittal Steel Iasi poate furniza industriei petroliere tevi ERW care vor avea monograma oficiala API.
Datorita primirii certificatului API, Mittal Steel Iasi isi poate mari portofoliul de produse cu valoare adaugata cu 20 la suta.
Arcelor Mittal este cea mai mare companie producatoare de otel din lume, atat din punctul de vedere al veniturilor, cat si din punctul de vedere al productiei. Compania opereaza 61 de unitati in 27 de tari, avand 320.000 de angajati.
In Romania, Mittal Steel detine Mittal Steel Iasi, Mittal Steel Roman, Mittal Steel Galati si Mittal Steel Hunedoara.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.