Conform primelor date, miscarile de tehnica militara in zona Capitalei nord-coreene au fost inregistrate inca de vinerea trecuta, simultan cu o crestere brusca a radio-comunicatiilor. SUA si Coreea de Sud si-au exprimat preocuparea in legatura cu cee
Conform primelor date, miscarile de tehnica militara in zona Capitalei nord-coreene au fost inregistrate inca de vinerea trecuta, simultan cu o crestere brusca a radio-comunicatiilor. SUA si Coreea de Sud si-au exprimat preocuparea in legatura cu ceea ce se petrece la Phenian si nu au exclus ca in RPDC sa aiba loc un puci. Mass-media internationale nu exclud ca tancurile sa fi fost introduse in capitala nord-coreeana pentru a anihila o eventuala revolta. Experti ai agentiei sud-coreene de presa Yonhap nu exclud nici ei scenariul unei "revolutii portocalii", evocand sanctiunile impuse in octombrie 2006 impotriva Coreei de Nord de ONU, dupa lansarile de rachete si testul nuclear efectuat de Phenian. Potrivit ziarului sud-coreean JoongAng Ilbo, aparitia tancurilor pe strazile Phenianului nu are nici o legatura cu un eventual puci sau cu tulburari in masa, ci cu aplicatii militare desfasurate de Phenian. Aceeasi publicatie sustine ca la manevre ar fi participat unitati responsabile cu securitatea liderului nord-coreean Kim Jong Il. Unii observatori nu exclud deocamdata ca la Phenian sa fi avut loc o parada militara, in replica la amenintarile cu noi sanctiuni din partea SUA. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.