Manneken Pis, celebra statuie de bronz, simbol al orasului Bruxelles, si-a schimbat peste noapte infatisarea. Baietelul a fost imbracat sambata intr-un costum traditional bulgaresc. Evenimentul a marcat intrarea Bulgariei in Uniunea Europeana. Este p
Manneken Pis, celebra statuie de bronz, simbol al orasului Bruxelles, si-a schimbat peste noapte infatisarea. Baietelul a fost imbracat sambata intr-un costum traditional bulgaresc. Evenimentul a marcat intrarea Bulgariei in Uniunea Europeana. Este pentru a 784-a oara cand micutul Manneken Pis a fost imbracat. De costumele sale se ocupa stilistul Jean-Marc Ahime. Costumul cu care a fost imbracat este unul traditional bulgaresc, folosit de copiii care sarbatoresc Anul Nou. Atunci ei poarta ghirlande din fructe si le ureaza parintilor sanatate si fericire. La ceremonie au participat, pe langa o multime de curiosi, ambasadorul Bulgariei in Belgia si viceprimarul din Bruxelles. "Suntem foarte fericiti sa prezentam traditiile noastre nationale aici in Belgia, in special folosind acest simbol al orasului Bruxelles- Manneken Pis. Suntem foarte mandri ca traditiile din Bulgaria s-au combinat cu cele europene. Ne bucuram ca este asa de multa lume aici, oameni atrasi de acest eveniment extrem de interesant", a declarat Hristo Georgiev, ambasadorul Bulgariei la Bruxelles. Manneken Pis este una din principalele atractii turistice din Bruxelles si a devenit o traditie ca statuia sa poarte diverse costume. Vestimentatia baietelului de bronz se schimba periodic, in functie de programul stabilit de o organizatie neguvernamentala.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.