RA-APPS vrea 32,5 milioane de euro. Hotelul Triumf este astazi scos la licitatie de RA-APPS. Vom afla cati din cei 21 de cumparatori ai caietului de sarcini s-au inscris la licitatie si cine va fi noul proprietar al lacasului si al superbului parc di
RA-APPS vrea 32,5 milioane de euro. Hotelul Triumf este astazi scos la licitatie de RA-APPS. Vom afla cati din cei 21 de cumparatori ai caietului de sarcini s-au inscris la licitatie si cine va fi noul proprietar al lacasului si al superbului parc din Kiseleff. Dar si cat de ""valoros"" este Triumful.
Pretul de pornire este de 32.500.000 de euro, fara TVA. ""Daca nimeni nu ofera suma de plecare sunt pasi de cate un milion de euro in jos, pana la minimum 70% din valoarea de plecare. Mai jos de 70% nu se poate merge. Daca se ofera pretul de plecare, pasii sunt de doua milioane in sus"", a declarat Liviu Estimescu, sef Complex Hotel Triumf.
HOTELUL. Dar ce se vinde? 98 de apartamente, camere de tip double si single intr-o cladire ce are o suprafata desfasurata de circa 18.000 mp. O constructie solida, in ciuda varstei inaintate, culoare stramte, camere inghesuite, cu forme ciudate pentru un hotel, mobilier vechia€¦ Un spatiu parca rupt dintr-un secol trecut ce gazduieste, anual, circa 15.000 de turisti. ""Gradul de ocupare este de 50%. E bine pentru Bucuresti"", ne-a spus Estimescu. Insa punctul forte al acestui hotel de doua stele este asezarea - Soseaua Kiseleff - si cei aproape 15.000 mp de teren ""din dotare"" (cu tot cu amprenta cladirii).
RESTRICTII. Insa, din aceasta suprafata, numai pe vreo 1.300 mp s-ar putea folosi pentru o alta investitie imobiliara. ""Cladirea Triumf este monument istoric. Nu se poate demola. Si nici nu se poate construi nimic care sa obstructioneze fatada sau care sa fie prea aproape de cladire. Este intr-un colt al terenului un loc unde s-ar putea construi, insa daca pe el se face o cladire, inaltimea acesteia nu poate depasi nivelul hotelului, cu tot cu mansarda"", spune Estimescu.
SUSPENDARE. Ieri dupa-amiaza, cu doar cateva ore inainte ca Triumful sa fie scos la licitatie, premierul Calin Popescu Tariceanu a dat dispozitie Autoritatii de Control a Guvernului sa investigheze daca contractele de asociere in participatiune incheiate de RAAPPS pentru Complexul Agrozootehnic Vlasia si Complexul rezidential din Bdul Expozitiei au fost incheiate legal. Iar directorul RAAPPS va fi suspendat din functie pana la finalizarea controlului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.