Titlurile societatilor de investitii financiare continua sa evolueze contrar asteptarilor brokerilor, astfel ca ieri au inchis o noua sedinta de scaderi importante. BET-FI a inchis prima sedinta din aceasta saptamana cu o corectie de 1,83%, ajungand
Titlurile societatilor de investitii financiare continua sa evolueze contrar asteptarilor brokerilor, astfel ca ieri au inchis o noua sedinta de scaderi importante. BET-FI a inchis prima sedinta din aceasta saptamana cu o corectie de 1,83%, ajungand la 63.046,30 puncte. Ceilalti doi indici ai Bursei de Valori au inchis ziua cu o crestere usoara, de 0,21% pe indicele BET, si un avans de 0,4% la nivelul indicelui compozit al pietei, BET-C.
Valoarea tranzactiilor realizate la BVB ramane la un nivel scazut, astfel ca a ajuns la 44,007 milioane de lei, in scadere fata de nivelul de 49,8 milioane lei inregistrat in sedinta de vineri. Reprezentantii pietei de capital sunt de parere ca scaderile inregistrate in ultima perioada se datoreaza faptului ca investitorii isi marcheaza din profituri pentru a plati la sfarsitul acestei luni impozitele pe profitul aferent anului precedent. Cea mai mare scadere a inregistrat-o SIF Muntenia, de 2,72%, pana la 1,79 lei/unitate, urmata de SIF Oltenia, care a inregistrat o corectie de 2,2%, pana la 3,55 lei/titlu. Valoarea tranzactiilor cu titluri SIF Oltenia a ajuns la 9,61 milioane de lei. Cotatia SIF Moldova s-a depreciat ieri cu 2,11%, pe fondul unor rulaje in valoare de 8,85 milioane de lei. In sectorul petrolier, Rompetrol a avut ieri o corectie de 1,9%, pana la 0,093 lei. Petrom a avut o crestere de 0,82%, pretul unei actiuni ajungand la 0,615 lei. O crestere usoara a avut ieri si BRD de 0,49%. TLV a avut o sedinta de stagnare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.