De la 1 ianuarie 2007, singura conditie necesara pentru inceperea operatiunilor este notificarea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Printre companiile care au trimis deja astfel de notificari, in baza principiului liberei circulatii a ser
De la 1 ianuarie 2007, singura conditie necesara pentru inceperea operatiunilor este notificarea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Printre companiile care au trimis deja astfel de notificari, in baza principiului liberei circulatii a serviciilor, se numara jucatori puternici, precum Allianz Versicherungs sau Axa Versicherungs din Germania, Mitsui Sumitomo Insurance Company (Europe) Limited si Society of Lloyd's din Marea Britanie. Totodata, compania Coface din Austria a notificat CSA intentia de a deschide o sucursala in Romania, in baza dreptului de stabilire. "Pana in prezent, si-au anuntat intentia de a desfasura activitatea in Romania 20 de societati de asigurare, din care trei din Germania, patru din Irlanda si treisprezece din Marea Britanie", se arata intr-un comunicat CSA. De la data aderarii Romaniei la UE, orice asigurator sau intermediar in asigurari autorizat in oricare din celelalte state membre ale Uniunii Europene poate desfasura operatiuni in Romania (direct sau prin intermediul unei sucursale) dupa notificarea CSA. In cazul in care o asemenea societate este declarata in stare de insolvabilitate sau de faliment, eventualele creante de asigurare ale cetatenilor romani asupra acesteia intra in schema de garantare a statului care a autorizat societatea, conform legislatiei nationale a acelui stat, si nu sunt acoperite de Fondul de garantare constituit in Romania din contributiile asiguratorilor romani, se precizeaza in comunicatul institutiei. (Gilda POPA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.