Romania va atinge un nivel al inflatiei de cinci la suta in 2007 si va inregistra o incetinire a cresterii Produsului Intern Brut, a apreciat, ieri, Rainer Singer, analist al Erste Bank pentru regiunea Europa Centrala si de Est. Singer prevede o cont
Romania va atinge un nivel al inflatiei de cinci la suta in 2007 si va inregistra o incetinire a cresterii Produsului Intern Brut, a apreciat, ieri, Rainer Singer, analist al Erste Bank pentru regiunea Europa Centrala si de Est. Singer prevede o continuare a procesului dezinflationist pentru Romania, care in 2008 ar urma sa aiba o inflatie de patru la suta. Analistul previzioneaza si o descrestere a dobanzilor in Romania pe fondul scaderii de catre Banca Centrala a dobanzii de referinta cu 50 de puncte de baza de la 8,75 la suta la 8,25 la suta. El anticipeaza ca Romania va inregistra in 2007 o scadere usoara a investitiilor si consumului, insotite de o imbunatatire moderata a Contului curent pe fondul consolidarii exporturilor. Analistul Erste Bank considera ca o apropiere a salariilor din Romania de nivelul salariilor din celelalte tari ale UE trebuie sa fie insotita de o crestere a productivitatii. Rainer Singer intrevede variatii foarte mici ale cursului de schimb pentru Romania in 2007. "Ne asteptam ca rata de schimb leu/euro sa ramana aproximativ in jurul actualului nivel, variatiile anuale fiind de 0,07 la suta fata de euro", a aratat reprezentantul Bancii austriece.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.