O societate din Bacau, Fructex SA, acuza conducerea Primariei Bacau ca si-a insusit ilegal 3,5 hectare de teren dintr-un teren pe care firma il are concesionat de la stat. Pe terenul respectiv municipalitatea vrea sa construiasca in cea mai mare vit
O societate din Bacau, Fructex SA, acuza conducerea Primariei Bacau ca si-a insusit ilegal 3,5 hectare de teren dintr-un teren pe care firma il are concesionat de la stat. Pe terenul respectiv municipalitatea vrea sa construiasca in cea mai mare viteza un spital. Daca nu incepe constructia, municipalitatea pierde o finantare de
20 de milioane de euro.

Societatea Fructex SA, acuza conducerea Primariei Bacau ca si-a insusit ilegal 3,5 hectare de teren dintr-un teren pe care firma il are concesionat de la stat.

Decizia contestata de firma bacauana fost luata intr-o sedinta a Consiliului Local de pe 28 decembrie 2006. In proiectul de hotarare depus la mapa consilierilor locali conducerea primariei sustinea ca terenul este al municipalitatii si ca este necesar pentru constructia unui spital cu finantare de la Uniunea Europeana. Consilierii locali urmau sa aprobe predarea gratuita a 3,5 hectare de teren catre noul spital. In caz contrar, in lipsa unui teren adecvat, Bacaul ar fi pierdut finantarea. Consilierii au aflat, in ultima clipa ca suprafata nu apartine primariei, si prin urmare nu puteau decide ei soarta acelui t eren. De teama ca vor pierde o finantare de peste 30 de milioane de euro, alesii bacauanilor au votat proiectul initiat de conducerea Primariei si au trecut in patrimoniul viitorului spital un teren a carui situatie juridica este cel putin controversata.

Consilierii locali stiau ca fac o ilegalitate
Sefii firmei Fructex, al carei principal obiect de activitate este cercetarea pomicola, a aflat despre intentia Primariei Bacau de a construi un spital an livada, de la niste functionari care intrasera in curtea societatii sa delimiteze terenul. Administratorul societatii a alergat intr-un suflet la sedinta si le-a spus consilierilor cum sta treaba, iar acestia, pusi sa aleaga intre un conflict cu o firma si pierderea unei finantari chiar cu riscul comiterii unor abuzuri, au optat pentru aceasta din urma si au aprobat proiectul propus de edilii orsului in forma sa initiala. Urmand ca intre timp sa se lamureasca si situatia terenului. Doar ca de atunci si pana acum totul ramas in coada de peste, iar conducerea Fructex, a facut o plangere prealabila catre Consiliul Local prin care reclama abuzul si arata ca terenul apartine Agentiei Domeniului Statului (ADS), care l-a concesionat firmei pe 49 de ani. Plangerea prealalbila este pasul premergator unei sesizari a instantelor de judecata.

Terenul este al statului
Edilii bacauni sunt in acest moment intr-o situatie extrem de incurcata, intrucat, an conditiile in care primaria nu are terenul pe care sa contruiasca spitalul, se pune problema modului in care obtine, sau nu finantarea. Iar banii nu sunt de ici-colo, pentru ca este vorba de o finantare de peste 30 de milioane de euro. Viorel Rati, administratorul societatii Fructex spune ca actionarii societatii nu au nimic impotriva constructiei unui spital judetean, dar ca acest lucru nu este posibil fara acordul proprietarului terenului, adica statul roman, prin ADS.

Livada este a salariatilor


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.