Ministerul Finantelor Publice a vandut certificate de trezorerie cu discount la termen de sase luni in valoare de un miliard de lei, cu un randament de 5,81% pe an. De asemenea, Banca Nationala a Romaniei a atras cinci miliarde de lei in depozite la
Ministerul Finantelor Publice a vandut certificate de trezorerie cu discount la termen de sase luni in valoare de un miliard de lei, cu un randament de 5,81% pe an. De asemenea, Banca Nationala a Romaniei a atras cinci miliarde de lei in depozite la o luna, la o dobanda de 8,75% pe an. Oferta celor 32 de banci s-a ridicat la 20 de miliarde de lei.
Lunea trecuta, BNR a anulat licitatia pentru depozite la o luna, iar surse din piata bancara au apreciat ca decizia a fost luata pentru ca banca centrala sa nu concureze cu licitatiile organizate de Ministerul Finantelor. Saptamana trecuta, Finantele au atras doua miliarde de lei in depozite la o luna, cu un randament de 6,04% pe an, si 500 de milioane de lei in depozite la sase luni, cu un randament mediu calculat de 6,28% pe an. In prima saptamana a anului, MFP a atras aproximativ 800 milioane de lei in depozite cu scadenta la doua saptamani, pentru care a oferit o dobanda medie de 6,4% pe an. Operatiunea a fost in afara calendarului de licitatii si a aparut pentru acoperirea unor nevoi pe termen scurt ale trezoreriei. Finantele au mai atras de la banci un depozit pe termen de doua saptamani, la sfarsitul anului trecut, cand au acceptat oferte de 900 de milioane lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.