Echipa Ferrari si-a prezentat, la Maranello, monopostul F2007 pentru noul sezon al Campionatului Mondial de Formula 1, cu ajutorul caruia intentioneaza sa inceapa "un nou ciclu", conform declaratiei administratorului delegat Jean Todt. Ieri, noul mo
Echipa Ferrari si-a prezentat, la Maranello, monopostul F2007 pentru noul sezon al Campionatului Mondial de Formula 1, cu ajutorul caruia intentioneaza sa inceapa "un nou ciclu", conform declaratiei administratorului delegat Jean Todt. Ieri, noul monopost Ferrari, cu brazilianul Felipe Massa la volan, a efectuat primele tururi pe celebra pista de incercari, sub privirile atente ale multiplului campion mondial Michael Schumacher. In ciuda unei vizibilitati reduse, cauzate de o ceata densa care s-a asternut brusc peste circuit, brazilianul Massa a reusit sa testeze forta noului bolid, care este mai greu cu 10 kilograme decat cel din sezonul trecut, in vreme ce presedintele Ferrari, Luca di Montezemolo, a discutat cu jurnalistii invitati sa participe la eveniment despre caracteristicile monopostului. Noul bolid a fost conceput si fabricat in intregime la Ferrari de o echipa formata din 900 de persoane, inginerii modificand substantial toate partile cockpitului. Totodata, noua suspensie frontala este considerata o inovatie majora, mai ales in ceea ce priveste aerodinamica, noua cutie de viteze "quick-shift" permite schimbari bruste, iar sistemul de racire a fost revizuit in totalitate. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.