Patronatul Farmacistilor a anuntat ieri ca va actiona in judecata Guvernul si Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB) pentru modul in care s-a impus un adaos la medicamentele pentru bolile cronice, de 1,5%. Presedintele Patrona
Patronatul Farmacistilor a anuntat ieri ca va actiona in judecata Guvernul si Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB) pentru modul in care s-a impus un adaos la medicamentele pentru bolile cronice, de 1,5%. Presedintele Patronatului Farmacistilor, Constantina Tomescu, a explicat ca cele peste 280 de unitati farmaceutice din Capitala se opun nivelului de 1,5% impus de CASMB la medicamentele pentru boli cronice, sambata, la propunerea reprezentantilor CentroFarm, care, conform patronatului, au spus ca "este vorba de o oferta politica". "Casei ii convine ca noi sa nu semnam contractele cu acest adaos, pentru a-si face jocurile cu cele 20 de farmacii ale CentroFarm. Spun acest lucru pentru ca noi am vrut sa dejucam acest plan, venind cu o propunere si mai mica, respectiv 1%, care nu ne-a fost acceptata", a precizat Ioana Ionescu, farmacista.
Conform legii, Ministerul Sanatatii a impus un nivel de 12% al adaosului pentru medicamentele comercializate in farmacii, iar din acest procent, CASMB vrea sa ia 10,5% in medie. "Anul trecut adaosul a fost zero, iar economia a reprezentat 20 de milioane de euro, bani pe care Casa nu-i poate justifica, pentru ca diferenta de bani nu se duce la populatie, ci la Casa. Populatia plateste la fel pentru medicamente", a explicat Ioana Ionescu. Daca farmacistii semneaza acest contract cu adaosul de 1,5%, vor falimenta in scurt timp, precizeaza patronatul din domeniu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.