Prabusirea cladirii de pe Calea Grivitei, de ieri noapte, a scos la iveala o noua lacuna legislativa, deoarece nici un demnitar din administratia locativa a Capitalei nu s-a gandit sa realizeze un proiect de lege prin care sa se stipuleze masurile c
Prabusirea cladirii de pe Calea Grivitei, de ieri noapte, a scos la iveala o noua lacuna legislativa, deoarece nici un demnitar din administratia locativa a Capitalei nu s-a gandit sa realizeze un proiect de lege prin care sa se stipuleze masurile ce se pot lua impotriva proprietarilor de cladiri vechi care nu le consolideaza. Din aceasta cauza, o suta de asemenea imobile din Bucuresti stau sa se prabuseasca fara ca nimeni sa fie vinovat.

Dupa cum se stie, in noaptea de duminica spre luni, in jurul orei 2,00, s-a prabusit casa scarilor si o parte a mansardei imobilului de la numarul 60-62 de pe Calea Grivitei, din sectorul 1 al Capitalei. Acest incident a declansat o adevarata isterie, deoarece Primaria Capitalei a constatat ca este cu mainile legate si ca nu poate face nimic pentru consolidarea cladirilor insalubre din Bucuresti aflate in litigiu. „Cladirea in cauza a fost construita in anul 1910 si se regaseste pe lista de monumente a Ministerului Culturii. Cinci spatii din aceasta casa se afla in proces de retrocedare. Pe tronsonul prabusit se afla cinci titulari de contract de inch iriere. Impreuna cu membrii familiei sunt in total 21 de persoane care locuiesc legal. Numai ca restul de locatari, pana la 60, stau ilegal in aceste spatii“, a declarat Luminita Mihutu, directorul Administratiei Fondului Imobiliar. Situatia este cu atat mai grava cu cat, in privinta consolidarii acestui imobil, ca de altfel la toate celelalte aflate in aceeasi situatie, nici primariile de sector, nici primaria generala nu pot intreprinde nimic, deoarece Legea 10 nu stipuleaza nimic in acest sens. „Este o lacuna legislativa, iar fondul locativ este insuficient pentru a se demara un plan de consolidari pentru imobilele insalubre din Capitala. Mai mult, legea nu permite interventia administratiei in acest scop, atata timp cat imobilele se afla in litigiu. Nici atunci cand proprietarul care a castigat dreptul asupra imobilului nu este supus unei obligatii legislative pentru a-si depune dosarul, cu expertizele necesare, in vederea consolidarii“, a mai precizat Luminita Mihutu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.