Premierul Tariceanu nu intentioneaza sa renunte la taxa pentru prima inmatriculare deoarece observatiile Comisiei Europene nu vizau existenta acesteia, ci cuantumul ei, care, in anumite cazuri, depaseste valoarea reziduala a masinii. "Vom analiza la
Premierul Tariceanu nu intentioneaza sa renunte la taxa pentru prima inmatriculare deoarece observatiile Comisiei Europene nu vizau existenta acesteia, ci cuantumul ei, care, in anumite cazuri, depaseste valoarea reziduala a masinii. "Vom analiza la nivelul Guvernului care sunt observatiile Comisiei Europene si suntem, in mod firesc, de acord sa tinem seama de aceste observatii, dar nu cred ca interesul romanilor este sa isi cumpere tot timpul masini de mana a doua din Europa. Nu suntem lada de gunoi a Europei, sa fie foarte clar", a declarat Tariceanu.
Acesta considera ca masinile second-hand importate contribuie la cresterea nivelului poluarii si afecteaza circulatia pe strazile Romaniei. In schimb, democratii au alta parere. Emil Boc a sustinut ca taxa sa fie eliminata cu totul. "PD solicita suspendarea aplicarii taxei pentru prima inmatriculare. Aceasta taxa nu este obligatorie din perspectiva UE: ea exista in 16 tari din UE si in 11 tari nu exista", a afirmat liderul PD.
El a propus ca taxa de prima inmatriculare sa fie suspendata, timp in care Guvernul sa identifice solutiile pe care cele 11 tari care nu au instituit-o le folosesc pentru a impiedica accesul pe pietele lor a autoturismelor vechi si poluante. In plus, taxa este excesiva in raport cu nivelul de trai al romanilor. Boc a precizat totusi ca vina nu apartine Executivului, deoarece cuantumul taxei a fost ridicat in urma modificarilor Codului Fiscal operate la Parlament. Acest lucru a fost reamintit si de catre Tariceanu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.