Cabinetul de avocatura al Elenei Udrea a fost principalul beneficiar al contractelor de asistenta juridica pe care RA-APPS le-a incheiat in perioada 2000-2006. Acesta a primit pentru cele 12 contracte onorarii de peste 2 miliarde de lei. CONTROL.
Cabinetul de avocatura al Elenei Udrea a fost principalul beneficiar al contractelor de asistenta juridica pe care RA-APPS le-a incheiat in perioada 2000-2006. Acesta a primit pentru cele 12 contracte onorarii de peste 2 miliarde de lei.

CONTROL. Un raport al Departamentului de Control al Guvernului arata ca aceste contracte au fost incheiate legal, dar ca in multe cazuri cuantumul onorariilor primite de firmele de avocatura a fost disproportionat in raport cu natura cauzelor judecate. Raportul, care va fi inaintat SGG, propune printre altele recuperarea sumelor acordate cabinetelor de avocatura angajate care nu si-au respectat angajamentele. In replica, Elena Udrea considera ca raportul nu releva nici o ilegalitate, dar contine foarte multe informatii tendentioase si trunchiate. Eugen Bejinariu, fost sef al SGG in guvernarea Nastase, spune ca raportul arata legalitatea incheierii contractelor, apreciind ca, daca avocatul contractat nu si-a facut datoria, sumele trebuie recuperate. Surse guvernamentale spun insa ca aceste sume nu pot fi recuperate, caci contractele nu contin clauze de neperformanta care sa poata fi invocate. Singura rezolvare ar fi un ""acces de moralitate"" al celor implicati.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.