Bursele europene au crescut ieri pentru a treia oara consecutiv, dupa ce General Electric a decis sa achizitioneze divizia de aparatura pentru industria aerospatiala a firmei britanice Smiths, pentru suma de 4,8 miliarde de dolari, si dupa ce compani
Bursele europene au crescut ieri pentru a treia oara consecutiv, dupa ce General Electric a decis sa achizitioneze divizia de aparatura pentru industria aerospatiala a firmei britanice Smiths, pentru suma de 4,8 miliarde de dolari, si dupa ce compania norvegiana Tandberg Television ASA a primit o oferta de preluare.
Indicele Dow Jones Stoxx 600 s-a apreciat cu 0,5 procente, la 373.79 de puncte, la ora 12:33 p.m. in Londra. Indicele Stoxx 50 si indicele Euro Stoxx 50, care masoara evolutia bursiera din statele zonei euro, au crescut cu 0,3%. Inidicele Stoxx 600 s-a tranzactionat la maximul ultimilor sase ani, pe fondul speculatiilor ca fuziunile si achizitiile se vor intensifica.
Valoarea tranzactiilor in care a fost implicata o companie europeana s-a majorat in 2006 cu 47 de procente, pana la valoarea-record de 1.48 trilioane de dolari, potrivit datelor Bloomberg.
Indicii bursieri s-au apreciat in toate cele 18 piete ale Europei Occidentale. Indicele britanic FTSE 100 s-a apreciat cu 0.5 procente, iar indicele german DAX a crescut cu 0.4 la suta. De asemenea, indicele francez CAC 40 s-a apreciat cu 0,2%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.