Bursa Romana de Marfuri apreciaza ca SC OPCOM SA nu poate fi numita bursa a energiei atata timp cat ea nu respecta conditiile prevazute de legislatia romana, iar tranzactionarea energiei intr-un cadru stabilit prin acte administrative nu poate fi imp
Bursa Romana de Marfuri apreciaza ca SC OPCOM SA nu poate fi numita bursa a energiei atata timp cat ea nu respecta conditiile prevazute de legislatia romana, iar tranzactionarea energiei intr-un cadru stabilit prin acte administrative nu poate fi impusa beneficiarilor sistemului. "OPCOM a aparut ca urmare a unui proces administrativ de restructurare a CONEL, care centraliza o mare parte a sistemului energetic national si nu este in nici un caz rezultatul activitatii participantilor la piata cum este cazul bursei de marfuri", se mentioneza intr-un comunicat remis ieri de Bursa Romana de Marfuri. Totodata, concentrarea activitatii de tranzactionare a unei piete deschise consumatorilor eligibili in proportie de 100% in mana unei institutii a statului nu poate transmite in nici un caz faptul ca acolo economia de piata nu este partizana unui interes de moment. In plus, in acest moment,in economiile tarilor dezvoltate, bursa de marfuri prin excelenta este un organism privat si demutualizat.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.