Ministrii PD ar putea parasi Guvernul in cazul unui ""abuz fara precedent"", al unui ""lucru extrem de controversat"", a declarat liderul PD, Emil Boc, la Antena 3, intr-o discutie despre biletelul premierului. Aparitia biletului prin care pre

Ministrii PD ar putea parasi Guvernul in cazul unui ""abuz fara precedent"", al unui ""lucru extrem de controversat"", a declarat liderul PD, Emil Boc, la Antena 3,
intr-o discutie despre biletelul premierului.

Aparitia biletului prin care premierul Tariceanu i-ar cere presedintelui Basescu o interventie la Parchet in favoarea lui Dinu Patriciu ar putea declansa iesirea PD de la guvernare. Surse de la varful PD vorbesc despre aceasta mutare a democratilor, in cazul refuzului lui Calin Popescu Tariceanu de a demisiona din fruntea Executivului.

CONTEXT. Invitat luni seara la ""Stirea Zilei"", la Antena 3, presedintele PD, Emil Boc, a vorbit si el pentru prima data despre posibilitatea parasirii guvernarii de catre partidul sau. ""Speram sa nu se iveasca vreo situatie sau vreo decizie sau vreun lucru extrem de controversat care sa ne faca, sa ne determine sa ajungem pana acolo. Nu avem nici o strategie premeditata pentru a iesi de la guvernare cu ministrii nostri si speram sa nu fim determinati sa ajungem vreodata la aceasta decizie"", a declarat Emil Boc. PD ar putea ajunge la acest pas in cazul unei ""decizii extrem de incorecte, de nelegale"", al unui ""abuz fara precedent"" sau al unei ""crize politice majore"", a intarit el, in conditiile in care discutia se purta de fapt pe marginea biletului pe care premierul Tariceanu i l-ar fi trimis presedintelui Basescu pentru a-l ruga sa intervina la Parchet in sprijinul prietenului sau bun, Dinu Patriciu. Abil, Boc a refuzat insa sa comenteze biletul pana cand continutul lui nu va fi facut public, subliniind insa ca premierul are un ""antecedent"" cu telefonul la Parchet, dar si facand referiri la teza sa de doctorat despre ""separatia puterilor in stat"". De altfel, Emil Boc a vorbit despre premier in aceiasi termeni folositi de presedintele Traian Basescu, aratand ca seful Executivului a preferat o relatie ""orientata catre grupurile de interese"", in loc sa colaboreze cu presedintele (""Asta e marea problema!""). Relatia dintre PNL si PD ""a inceput sa se raceasca"" din momentul in care Tariceanu a anuntat ca s-a razgandit in privinta declansarii anticipatelor, desi democratii si liberalii stabilisera impreuna acest lucru, a spus din nou liderul PD, si asta ""nu se poate uita asa usor"". El a argumentat inca o data nevoia de alegeri antici-pate, chiar daca a aratat ca nu crede ca ele mai sunt posibile.

MIREASA. Cat despre Alianta, ea nu este ""o mireasa infloritoare"", ci ""o sotie dupa doi ani de casatorie"", in conditiile in care ""in primii ani apar cele mai delicate probleme"" si se poate ajunge la tribunal ""cu sau fara acordul partilor"", a descris Boc relatia PNL-PD. Pana la tribunal, Guvernul va merge sustinut de ""PNL, PD, UDMR"", in timp ce ""PC valseaza si danseaza in functie de muzica, PSD - in functie de cum rasare soarele dimineata, PRM - in functie de prezenta, in functie de ultimul poem pe care l-a scris domnul Vadim Tudor"". Ce-i de facut? ""Anticipate!"", raspunde Boc.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.