Ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), Radu Berceanu, a lansat un atac virulent impotriva celor care intentioneaza sa se "imbogateasca" de pe urma terenurilor de la Aerodromul Craiova, aflat la intrarea in municipiu. Berceanu

Ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), Radu Berceanu, a lansat un atac virulent impotriva celor care intentioneaza sa se "imbogateasca" de pe urma terenurilor de la Aerodromul Craiova, aflat la intrarea in municipiu. Berceanu i-a avertizat chiar pe oamenii de afaceri ca ar fi mai bine sa renunte la aceste planuri. Ministrul Transporturilor nu s-a sfiit deloc sa pomeneasca numele controversatului om de afaceri, Dinel Staicu, dispus sa investeasca intr-o astfel de afacere.
Potrivit Mediafax, liderul democratilor doljeni sustine ca au venit mai multe persoane pentru a-i propune sa cumpere terenuri in zona Aerodromului Craiova din Balta Verde, aflat chiar in vecinatatea firmei la care insusi ministrul este actionar.
"Am avut o foarte mare surpriza sa vina la mine oameni care sa-mi ofere sa cumpar terenuri la Balta Verde pentru firma la care sunt actionar si care are sediul chiar vizavi. Nu am spus nimic pana acum, insa sunt cativa care au pus ochii pe Aerodromul de la Balta Verde si le-a venit ideea nastrusnica de a dezvolta o afacere imobiliara acolo. O asemenea idee i-ar fi venit oricui pentru ca cui nu i-ar conveni sa aiba un teren atat de aproape de Craiova si atat de plan, pe care ar putea sa ridice un cartier rezidential sau chiar un mall", a declarat, sambata, pentru Mediafax, Radu Berceanu. Ministrul democrat ii sfatuieste pe cei care vor sa se "imbogateasca" de pe urma "acelor terenuri" sa se razgandeasca.
"Fac o declaratie publica cat se poate de apasata: toti cei care si-au facut planuri imobiliare vizavi de Aerodromul din Balta Verde sa le uite. Daca vor continua in directia asta, va fi cu sange pe pereti. In niciun caz nu voi lasa ca primarul din Podari sau altii, facand lucruri peste limita legii, sa devina proprietari la Aerodrom", a mai spus Berceanu.

Declaratie de razboi

Desi ar putea sa mire putin atitudinea sa, presedintele PD Dolj mai spune ca va fi "un razboi sangeros" in care s-ar putea utiliza toate "armele", inclusiv dosare penale pe care organele de cercetare le-ar putea analiza din nou.
"Dau un mesaj de stopare. Daca nu, va fi un razboi sangeros, in care voi folosi toate armele. As putea
sa-mi aduc aminte de unele lucruri din trecut pe care acestia le-au facut si unele sunt de natura penala. Am sa le pisez pana ce organele ar putea sa le cerceteze din nou", a mai spus Berceanu. Ministrul democrat l-a nominalizat pe omul de afaceri Dinel Staicu printre cei interesati de achizitionarea unor terenuri in zona limitrofa a Craiovei. "Am auzit ca si Dinel Staicu este unul dintre cei interesati si aura lui pluteste printre cei care au asemenea ganduri cu terenuri de la Balta Verde. Daca nu e asa, inseamna ca gresesc eu. Dar daca are asemenea ganduri, il sfatuiesc sa le uite", a mai spus Berceanu.
Deputatul PD Marian Jean Marinescu sustine ca a blocat in mai multe randuri incercarile primarului din Podari, Constantin Gheorghita, de a prelua la primarie terenurile de la Aerodromul din Balta Verde.
"Chestia asta s-a mai incercat si altadata. Gheorghita (Constantin, primarul din Podari - n.r.) a facut un proiect de Hotarare de Guvern prin care Aeroclubul sa fie cedat primariei din Podari. Va spun ca eu am blocat in urma cu un si jumatate un asemenea proiect", a declarat Marian Jean Marinescu.
Primarul din Podari, fost membru PSD, actualmente independent, afirma ca asupra sa au fost facute "mai multe" presiuni de catre reprezentantii PD si prefectul Nicolae Giugea. "Eu am cetateni care-mi solicita 400 de hectare de teren, in baza legii 247. Una din suprafetele pe care am solicitat-o este de 56 de hectare de la Aerodrom, care au apartinut CAP Livezi. Personal, nu am avut nimic de solicitat. Am avut un hectar si jumatate de la bunici si parinti pe care le-am obtinut cu titluri de proprietate. M-au verificat prefectul si PD pana au turbat si nu mi-au gasit nimic", a declarat, duminica, primarul din Podari.

Acuzatii reciproce

Constantin Gheorghita apreciaza insa ca cei care vor sa preia terenurile sunt Radu Berceanu si Marian Jean Marinescu.
"Au interes sa-l ia pentru ei, altfel nu inteleg cum i-a gasit mila tocmai acum de terenul acela. Stiam ca legea 247 este o lege reparatorie. Pai ce reparam, numai necazurile si interesele PD? Il intreb si eu public pe domnul ministru ce vrea sa faca cu acest teren in conditiile in care aeroclubul are doua zboruri pe an, iar in mijlocul terenului s-a stabilit la ora actuala o stana", a mai spus Gheorghita.
Acesta confirma ca Dinel Staicu a cumparat in zona Aerodromului din Balta Verde mai multe hectare.
"Sunt doua firme pe acele terenuri: Aviatia Utilitara si Aeroclubul Oltenia. Aviatia utilitara s-a privatizat si patronii i-au vandut lui Dinel Staicu hangarele. Omul s-a inregistrat la administratia financiara si plateste impozit la Primaria Podari", a confirmat Gheorghita.
Primarul din Podari sustine ca isi va asigura serviciile unei firme specializate de paza si protectie, dupa ce Radu Berceanu a amenintat ca va fi un razboi sangeros.
"Daca domnul ministru spune ca o sa se lase cu sange pe pereti o sa-mi angajez bodyguarzi sau o sa ma intorc in PSD, sa am si eu un partid serios care sa ma apere de Berceanu", a afirmat Gheorghita. Contactat telefonic, Dinel Staicu a declarat ca nu are "nicio legatura" cu terenurile din Balta Verde, refuzand sa comenteze declaratiile ministrului Radu Berceanu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.