Promotiile bancare de sarbatori s-au incheiat, urmeaza etapa pre-martisor. Unele banci anunta reduceri agresive de dobinzi la imprumuturi pina la primavara.

Bancile comerciale ies la vinatoare de noi clienti inca de la inceputul anulu
Promotiile bancare de sarbatori s-au incheiat, urmeaza etapa pre-martisor. Unele banci anunta reduceri agresive de dobinzi la imprumuturi pina la primavara.

Bancile comerciale ies la vinatoare de noi clienti inca de la inceputul anului, folosind cea mai eficienta tehnica si anume reducerea de dobinda la imprumuturi daca acestea sint contractate intr-o anumita perioada de timp. Ieri, doua banci au anuntat simultan reduceri agresive de dobinzi daca imprumutul este luat pina la data de 28 februarie inclusiv.

5,95% dobinda la Volksbank...

In cadrul unei campanii promotionale, in perioada 15 ianuarie-28 februarie 2007 Volksbank Romania a scazut la nivelul de 5,95% pe an dobinzile oferite clientilor in RON pentru creditele pentru locuinte, cele de consum cu ipoteca (Optimus) si cele auto. Practic, in perioada promotiei dobinda a scazut cu aproape trei procente in cazul creditului pentru locuinte si Optimus, si cu aproape patru procente in cazul creditului auto. A fost eliminat comisionul de rezerva minima obligatorie, iar comisionul de gestiune calculat lunar si platibil o data cu dobinda a devenit 0,2% - anunta banca. Dobinda anuala efectiva ajunge insa la 8,82%/an (in cazul creditului imobiliar si Optimus) si la 8,83% (in cazul creditului auto), dobinda calculata pe o perioada de acordare maxima.

...si flexibilitate la Raiffeisen

Raiffeisen Bank Romania reduce cu pina la trei puncte procentuale dobinzile percepute pentru doua imprumuturi de nevoi personale nenominalizate, cu o valoare de maximum 10.000 de euro, a anuntat luni institutia de credit. In perioada 15 ianuarie-28 februarie, clientii pot contracta un credit de 5.000 de euro, pe o durata de zece ani, cu dobinda de 10,9%, ceea ce reprezinta o reducere de un punct fata de dobinda standard, se arata intr-un comunicat al Raiffeisen Bank. De asemenea, banca a anuntat reducerea cu trei puncte, la 8,9%, a dobinzii standard pentru un credit de 10.000 de euro, acordat pe o perioada de zece ani. Pentru imprumutul de 5.000 de euro, rata lunara va fi de aproximtiv 69 de euro, iar pentru cel de 10.000 de euro, de 149 de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.