Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania solicita Guvernului si Ministerului Economiei si Comertului sa definitiveze o strategie in domeniul energiei, centrata pe obiectivele anuntate de Comisia Europeana in documentele date publicitatii in data de
Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania solicita Guvernului si Ministerului Economiei si Comertului sa definitiveze o strategie in domeniul energiei, centrata pe obiectivele anuntate de Comisia Europeana in documentele date publicitatii in data de 10 ianuarie 2007, informeaza un comunicat al AOAR.
Potrivit sursei citate, AOAR a cerut constant in anul 2006 schimbarea radicala a conceptiei energetice promovate de Guvern, subliniind importanta unui plan de actiuni, care sa contribuie, in perspectiva anului 2020, la reducerea dependentei Romaniei de importurile de resurse energetice, ca masura de asigurare a securitatii nationale. "AOAR cere lansarea unor politici coerente in cercetarea dezvoltarea de noi surse alternative de energie si parasirea pozitiei comode oferite de capacitatile hidroenergetice ale Romaniei, care s-au dovedit vulnerabile in anii secetosi", este mentionat in comunicat.
AOAR apreciaza ca strategia energetica a Romaniei trebuie sa sustina cercetarile in domeniul utilizarii pilelor de hidrogen, promovarea utilizarii autovehiculelor cu sisteme duble de alimentare, valorificarea rationala si consecventa, ca politica de stat a potentialului oferit de resursele de biomasa.
Potrivit sursei citate, AOAR cere Autoritatii Nationale pentru Reglementarea in Domeniul Energiei si Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale sa-si asume rolul de specialisti in a verifica temeinicia cererilor de crestere a preturilor la energie electrica si gaze.
De asemenea, AOAR le solicita autoritatilor sa inceteze a anunta si a justifica noi mariri de preturi inainte ca acestea sa fie solicitate de producatori.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.