Pictorul si scenograful Vassilis Fotopoulos, care a primit in 1965 premiul Oscar pentru regia artistica a filmului Zorba Grecul, a trecut in nefiinta duminica, la varsta de 72 de ani, a anuntat agentia de presa ateniana Ana, preluata de AFP. Nascut l
Pictorul si scenograful Vassilis Fotopoulos, care a primit in 1965 premiul Oscar pentru regia artistica a filmului Zorba Grecul, a trecut in nefiinta duminica, la varsta de 72 de ani, a anuntat agentia de presa ateniana Ana, preluata de AFP. Nascut la Kalamata /sudul Greciei/, Vassilis Fotopoulos a studiat pictura, inainte de a-si incepe cariera de scenograf si regizor artistic in tara si in strainatate. La "Zorba Grecul", desemnat de asemenea in 1965 cel mai bun film al anului, Fotopoulos a colaborat cu regizorul greco-american Mihalis Kakoyannis. Fotopoulos a colaborat de asemenea, intre altii, cu Elia Kazan, la filmul "America, America" /1963/ si cu Francis Ford Coppola, in "Esti baiat mare" /1966/.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.