Un numar de 21 de firme de asigurari din statele membre ale Uniunii Europene intentioneaza sa intre pe piata romaneasca, singura conditie necesara pentru inceperea operatiunilor fiind notificarea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. "Pana in prez
Un numar de 21 de firme de asigurari din statele membre ale Uniunii Europene intentioneaza sa intre pe piata romaneasca, singura conditie necesara pentru inceperea operatiunilor fiind notificarea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. "Pana in prezent, si-au anuntat intentia de a-si desfasura activitatea in Romania 20 de societati de asigurare, din care trei din Germania, patru din Irlanda si treisprezece din Marea Britanie. Totodata, institutia a fost notificata si de o societate de asigurari din Austria cu privire la intentia acesteia de a-si deschide o sucursala pe teritoriul Romaniei, conform principiului dreptului de stabilire", potrivit unui comunicat al CSA, remis Mediafax. De la 1 ianuarie 2007, de cand Romania a devenit membra UE, orice asigurator sau intermediar in asigurari autorizat in oricare din celelalte state membre ale Uniunii Europene poate desfasura operatiuni in Romania, dupa notificarea CSA. "Acestea trebuie sa trimita o notificare catre autoritatea de reglementare din Romania prin care sa anunte intentia de a-si extinde activitatea si pe teritoriul tarii noastre", se arata in documentul citat. Daca o asemenea societate este declarata in stare de insolvabilitate sau de faliment, eventualele creante de asigurare ale cetatenilor romani asupra acesteia intra in schema de garantare a statului care a autorizat societatea, conform legislatiei nationale a acelui stat, si nu sunt acoperite de Fondul de garantare constituit in Romania din contributiile asiguratorilor romani, se precizeaza in comunicatul institutiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.