Un grav accident de circulatie, soldat cu sase morti printre care si un copil, toti din orasul Turda, s-a produs ieri dimineata in localitatea Sanpaul din judetul Mures. Tragedia s-a intamplat pe Drumul European 60, in jurul orei 4:00. Soferul unei m
Un grav accident de circulatie, soldat cu sase morti printre care si un copil, toti din orasul Turda, s-a produs ieri dimineata in localitatea Sanpaul din judetul Mures. Tragedia s-a intamplat pe Drumul European 60, in jurul orei 4:00. Soferul unei masini Dacia, inmatriculata in judetul Cluj, a pierdut controlul volanului si a intrat pe contrasens, izbind in plin un autocar care venea din Ungaria. Impactul a fost atat de violent, incat cei sase pasageri ai autoturismului au decedat pe loc. Atat echipajele Politiei si Pompierilor, cat si ale SMURD au ajuns imediat la fata locului, insa nu au mai putut salva pe nimeni. Pentru a scoate corpurile dintre resturile masinii a fost nevoie de interventia utilajelor de descarcerare. De altfel, medicii de la SMURD au declarat ca sunt socati si ca nu au mai vazut un astfel de accident in ultimii ani. Soferul autocarului, Takacs Ferenc, a spus ca venea de la Budapesta si se indrepta catre Targu Mures, cand, intr-o curba la urcarea pe Dealul Sanpaulului, i-a aparut in fata o Dacie. "Cred ca soferul s-a pierdut si a intrat intr-un usor derapaj. Avea viteza, iar cand am observat nu am avut timp sa virez. Nici unul dintre pasagerii autocarului nu a fost ranit", a precizat acesta. "Din primele concluzii ale cercetarii la fata locului rezulta ca accidentul are ca principala cauza viteza excesiva", a declarat seful Politiei Rutiere Mures, comisar-sef Viorel Cazan. Totodata, acesta a spus ca soferul Daciei avea permis de conducere de o jumatate de an si ca o alta cauza a cumplitului accident ar putea fi lipsa de experienta pe fondul vitezei excesive. "Cei din judetul Cluj si-au facut tristul obicei de a veni si a produce evenimente rutiere grave pe raza judetului nostru. In luna decembrie, trei tineri din Turda si-au pierdut viata intr-un accident rutier produs pe raza comunei Chetani", a adaugat seful Politiei Rutiere Mures. In urma tragicului eveniment, Drumul European 60 a fost blocat mai bine de o ora. (O.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.