Taxa pentru prima inmatriculare nu va disparea, dar va fi redusa. Ministrii Finantelor si Mediului au promis ca vor modifica, in cateva saptamani, modalitatea de calcul a acestei taxe, astfel incat cuantumul ei sa se reduca consistent. Taxa va fi apl
Taxa pentru prima inmatriculare nu va disparea, dar va fi redusa. Ministrii Finantelor si Mediului au promis ca vor modifica, in cateva saptamani, modalitatea de calcul a acestei taxe, astfel incat cuantumul ei sa se reduca consistent. Taxa va fi aplicata la actualele cote pana cand Guvernul va aproba o ordonanta de urgenta pentru modificarea cuantumului. Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a apreciat insa ca pentru masinile noi nu vor exista modificari, intrucat sumele platite la inmatriculare nu sunt foarte ridicate.
Sustinand ca "Romania are nevoie de o industrie auto, asa cum toate tarile europene au nevoie de o astfel de industrie", Vladescu a aratat ca, desi prin aceasta taxa nu s-a urmarit favorizarea productiei interne, argumentele impotriva unei astfel de optiuni afecteaza interesul national.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.