Ministrul francez de interne, Nicolas Sarkozy, a fost desemnat, ieri,  candidatul partidului de guvernamant Uniunea pentru o Miscare Populara (UMP, centru-dreapta) la alegerile prezidentiale din Franta, din aprilie-mai, intrunind 98,1% din sufr
Ministrul francez de interne, Nicolas Sarkozy, a fost desemnat, ieri, candidatul partidului de guvernamant Uniunea pentru o Miscare Populara (UMP, centru-dreapta) la alegerile prezidentiale din Franta, din aprilie-mai, intrunind 98,1% din sufragiile membrilor formatiunii sale, relateaza AFP. Aceasta desemnare lanseaza campania lui Sarkozy, in varsta de 51 de ani, pentru scrutinul prezidential in care ministrul de interne se va infrunta cu principalul sau contracandidat pana la ora actuala, Segolene Royal, din partea Partidului Socialist. Sarkozy, care a promis „o ruptura linistita“, era singurul candidat la investitura UMP, partid majoritar in Franta. Rezultatul scrutinului a fost anuntat in timpul unui congres al UMP, care a reunit, potrivit organizatorilor, 80.000 de membri entuziasti, la Paris.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.