Dinamo a dat o noua "lovitura" pe piata transferurilor: l-a luat pe Bogdan Lobont, fostul "goal-keeper" al nationalei Romaniei si unul dintre cei mai apreciati jucatori pe acest post! Prin aceasta achizitie spectaculoasa, spusele antrenorului dinamov
Dinamo a dat o noua "lovitura" pe piata transferurilor: l-a luat pe Bogdan Lobont, fostul "goal-keeper" al nationalei Romaniei si unul dintre cei mai apreciati jucatori pe acest post! Prin aceasta achizitie spectaculoasa, spusele antrenorului dinamovist, Mircea Rednic, s-au confirmat intru totul. Dupa cum se stie, Rednic afirmase acum cateva zile ca "pana duminica (n. r. ieri) va mai sosi un portar", ceea ce s-a si intamplat. Lobont, jucatorul Fiorentinei din vara lui 2006, si-a dat ieri acordul pentru a juca la Dinamo, iar cele doua cluburi au "batut palma" in privinta transferului. Anuntul definitivarii tranzactiei a fost facut de impresarul jucatorului, Victor Becali. "Lobont se va intoarce luni (n. r. azi) in Romania pentru a face jonctiunea cu lotul lui Dinamo. Si-a dat acordul prin fax sa joce la Dinamo pentru patru ani si jumatate", a precizat ieri procuratorul, mandatat de Cristi Borcea sa finalizeze transferul "goal-keeper-ului" in Stefan cel Mare. "I-am dat cardul, i-am dat PIN-ul si asteptam acum un raspuns favorabil. Sper din tot sufletul sa le facem o bucurie suporterilor nostri", spunea, cu cateva zile in urma, directorul general al "ros-albilor".

"Caine" pentru patru ani si jumatate
Pentru transferul definitiv al lui Bogdan Lobont, Dinamo va plati gruparii din Peninsula aproximativ 500.000 de euro. Portarul, in varsta de 29 de ani, va evolua in tricoul alb-rosu pana in vara lui 2011, urmand sa primeasca un salariu de circa 320.000 de euro pe an. In aceasta perioada, Lobont va cistiga numai din salariu aproape un milion si jumatate de euro, devenind astfel cel mai bine platit jucator dinamovist, si al doilea din Liga I, dupa Ionel Ganea, care primeste la Rapid 350.000 de euro anual. Chiar daca a avut oferte de la mai multe cluburi italiene, precum si de la Osasuna, din Spania, internationalul roman a ales in cele din urma Dinamo. "Goal-keeper-ul" a fost convins de Cristi Borcea si de impresarii Ioan si Victor Becali ca echipa antrenata de Mircea Rednic reprezinta cea mai buna solutie pentru el, mai ales ca Lobont doreste sa revina intre buturile echipei nationale. Bogdan Lobont se intoarce, astfel, dupa 5 ani in Stefan cel Mare, in sezonul 2001-2002 cucerind un titlu de campion cu formatia dinamovista, pentru care a jucat in 22 de partide. In luarea deciziei de a semna cu Dinamo, Lobont a fost sfatuit si de colegul sau de la Fiorentina, Adrian Mutu. "Eu cred ca Dinamo ar fi cea mai buna solutie pentru Lobont. Ar juca la o echipa puternica, ar avea motivatia competitiilor si astfel ar avea sanse sa revina la echipa nationala. Sfatul meu e sa mearga la Dinamo!", a declarat atacantul formatiei italiene, inaintea definitivarii transferului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.