El a precizat ca a primit mai multe oferte, fara sa faca referire insa la posibilii cumparatori si valoarea tranzactiei. "Ca va fi 10-15% sau 22% nu pot sa va spun", a mai spus Patriciu, care a precizat ca este vorba de o majorare de capital. El a ad
El a precizat ca a primit mai multe oferte, fara sa faca referire insa la posibilii cumparatori si valoarea tranzactiei. "Ca va fi 10-15% sau 22% nu pot sa va spun", a mai spus Patriciu, care a precizat ca este vorba de o majorare de capital. El a adaugat ca stadiul procesului de vanzare se afla la nivelul discutiilor, mentionand ca, "cu siguranta", afacerea va fi incheiata pana la sfarsitul lunii martie.
Pe de alta parte, Rompetrol intentioneaza sa cumpere, in acest an, o rafinarie, in Franta sau Italia, care va avea cel putin aceeasi capacitate cu rafinaria de la Petromidia, a mai spus presedintele Rompetrol. "De o alta rafinarie avem oricum nevoie pentru ca am avut vanzari de peste sapte milioane de tone", a spus Patriciu. Totodata, Rompetrol urmareste sa isi dezvolte reteaua de distributie a carburantilor in Ucraina, prin achizitia de benzinarii, iar in Bulgaria accelereaza dezvoltarea retelei de benzinarii si a depozitelor de combustibil. Grupul Rompetrol a realizat anul trecut o cifra de afaceri de peste sase miliarde de dolari, iar pentru 2007 estimeaza afaceri de 7,5 miliarde dolari si un profit operational cuprins intre 250 milioane dolari-270 milioane dolari. Rompetrol a depus o scrisoare de intentie pentru preluarea unui pachet de actiuni la compania petroliera Nafta Industrija Srbije (NIS) din Serbia, iar in Franta detine compania Dyneff. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.