Liberalul Marius Oprea este convins ca Tariceanu n-ar fi putut comite gafa de a-i trimite presedintelui un biletel prin care sa-i ceara acestuia sa intervina pentru Patriciu. El spune ca diversiunea a fost orchestrata de serviciile secrete cu ajutor
Liberalul Marius Oprea este convins ca Tariceanu n-ar fi putut comite gafa de a-i trimite presedintelui un biletel prin care sa-i ceara acestuia sa intervina pentru Patriciu. El spune ca diversiunea a fost orchestrata de serviciile secrete cu ajutorul lui Basescu.

Apropiatii premierului Tariceanu sustin ca este imposibil ca acesta sa fi trimis presedintelui Basescu bilete in chestiuni asupra carora oricum cei doi erau in divergenta. Consilierul prim-ministrului Tariceanu, Marius Oprea, a declarat ca il va sfatui pe acesta sa ceara expertiza grafologica daca biletul invocat de Elena Udrea va aparea, calificand acest caz drept o diversiune a serviciilor secrete. Probabil cu aceeasi idee in minte, ca serviciile secrete pot participa la un complot indreptat impotriva premierului, seful comisiei parlamentare de control a activitatii SRI, Radu Stroe, propune ca expertiza grafologica, in conditiile in care biletelul buclucas este adus totusi la lumina, sa fie facuta direct la Londra. “Acolo se fac inclusiv analize chimice ale tipului de cerneala folosit, precum si alte proceduri sofisticate de stabilire a veridicitatii inscrisurilor”, a spus Radu Stroe. La randul lui, Varujan Vosganian a spus ca ar fi culmea birocratiei romanesti ca epistola cu pricina sa fi primit numar de inregistrare si sa fi fost arhivata la Cotroceni.

Premierul, incapabil de o asemenea gafa?
Marius Oprea sustine ca aceasta este a doua oara cand s-ar fi pus la cale diversiuni impotriva sefului sau de la Palatul Victoria. Prima ar fi fost cea legata de acuzele aduse lui Varujan Vosganian, cand candida pentru postul de comisar european, conform carora ar fi fost informator al Securitatii. „Daca apare, biletul este de la cap la coada un fals. Mi se pare iesit din comun ca premierul sa fie capabil de o asemenea gafa, cunoscand relatiile de antipatie dintre Basescu si Patriciu. Continutul unui asemenea document, asa cum a fost prezentat de Elena Udrea, este lipsit de cea mai elementara logica. Astept cu nerabdare sa vad acel bilet, iar eu, personal, il voi sfatui pe premier sa ceara o expertiza grafologica autorizata, in situatia in care el va aparea”, a afirmat Oprea, citat de Mediafax. Potrivit consilierului personal al premierului, incercarea de compromitere a lui Tariceanu si a PNL prin prezentarea unor “scrisorele” prin intermediul unor persoane “fie inconstiente, fie interesate, gen Elena Udrea” nu este o gluma, ci un “act de inconstienta foarte grav”. “Mi se pare anormal ca seful de cabinet al unui presedinte sa divulge date confidentiale care tin de cele doua Palate. Daca este vorba de un act de coruptie, exista o justificare, dar acest lucru trebuia facut atunci”, a precizat consilierul.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.