Soprana Mariana Nicolesco duce intotdeauna cu sine, indiferent unde concerteaza, bucuria ca poate prezenta lumii, cum insasi marturiseste ,"doua comori" ale tarii sale natale: "bijuteriile muzicale ale lui George Enescu si minunata tanara generatie d
Soprana Mariana Nicolesco duce intotdeauna cu sine, indiferent unde concerteaza, bucuria ca poate prezenta lumii, cum insasi marturiseste ,"doua comori" ale tarii sale natale: "bijuteriile muzicale ale lui George Enescu si minunata tanara generatie de artisti", de care este foarte mandra. Se pare insa ca intalnirea sa cu Italia - tara in care a interpretat pentru prima oara rolul Violettei din La Traviata dirijata de Thomas Schippers si pusa in scena de Gian Carlo Menotti la Florenta, si unde a debutat in premiera mondiala a operei La Vera Storia de Luciano Berio, pe scena Teatrului alla Scala din Milano - sta sub semnul unor speciale emotii spirituale. Recent, in Chiesa del Gesu din Palermo, biserica baroca a lui Iisus din capitala Siciliei, a avut loc, sub patronajul Marianei Nicolesco, un concert extraordinar. Acesta a fost programat de Asociatia Siciliana Ars Nova si de Accademia Cantori Nuovi din Palermo de Sarbatoarea Epifaniei, ziua in care a avut loc botezul Mantuitorului, subliniind astfel " valoarea artei muzicale ca limbaj universal de pace si de vehicul al integrarii popoarelor Europei". Pentru concertul sustinut de Orchestra Simfonica din Palermo, dirijata de maestrul Onofrio Claudio Gallina, si ai carui protagonisti au fost muzicieni tineri si foarte tineri ai Europei reunite, renumita soprana i-a ales pe pianistii Laur Hreniuc (in varsta de 13 ani) si Baldassare Turano (12 ani), toti ceilalti interpreti fiind artisti lirici formati si indrumati de Mariana Nicolesco. Soprana Aurelia Florian, mezzosoprana Carmen Topciu, basul Zoltan Nagy si tenorii Liviu Iftene si Ion Timofti au fost indelung aclamati. Evenimentul, considerat un mare succes, a intrunit aprecierile publicului si specialistilor cu atat mai mult cu cat e vorba de prima manifestare de mare tinuta a artistilor romani in afara granitelor, dupa intrarea oficiala a tarii noastre in Uniunea Europeana.
"Este cu adevarat minunat tot ce a realizat in Romania marea soprana, admirata si iubita in Italia si in intreaga lume, incomparabila interpreta a unui vast repertoriu, formand atatea splendide voci in spiritul valorilor pe care ea insasi le-a intruchipat si le intruchipeaza pentru noi dintotdeauna", a declarat Giulio Pirrota, directorul festivalului. In numele presedintelui Consiliului Regional, Marianei Nicolesco i-a fost inmanata Medalia Siciliei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.