Fosta presedinta a Argentinei, Isabel Peron, a fost arestata vineri, la Madrid, unde rezideaza de un sfert de secol, ca urmare a unui mandat de arestare international emis joi de un judecator argentinian, care ancheteaza disparitia unui opozant al sa
Fosta presedinta a Argentinei, Isabel Peron, a fost arestata vineri, la Madrid, unde rezideaza de un sfert de secol, ca urmare a unui mandat de arestare international emis joi de un judecator argentinian, care ancheteaza disparitia unui opozant al sau, Hector Fagetti, din timpul mandatului ei (1974-1976), a indicat o sursa militara, citata de "Le Monde". Dupa cateva ore de detentie, Isabel Peron a fost pusa in libertate provizorie, pe motiv ca are o anumita varsta, 75 de ani. Maria Estela Martinez, supranumita Isabel sau Isabelita Peron este vaduva generalului Juan Peron, presedinte al Argentinei de trei ori. Nascuta in provincia Rioja, in 1931, in Panama, in urma unui turneu ca dansatoare de cabaret il cunoaste pe fostul sef de Stat. La intoarcerea din exil, in 1973, seful miscarii peroniste a fost reales presedintele Republicii impreuna cu sotia sa, care a fost vice-presedinte. Ei au incercat sa reediteze mitul Evei Peron, ramasa in constiinta colectiva ca aparatoarea celor nevoiasi. In 1974, in urma decesului fostului ge-neral, Isabel ii urmeaza la presedintie. Principalul ei consilier si fost secretar al lui Juan Peron, Jose Lopez Rega, zis "Vrajitorul", devine ministru cu problemele sociale. Mandatul ei a fost unul caracterizat de probleme sociale si violente politice.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.