Grupul britanic EMI, a treia mare companie din lume din domeniul productiei de muzica, a demis vineri doi directori cu atributii executive si a anuntat planuri de reducere a costurilor, ca urmare a vanzarilor nesatisfacatoare din perioada Craciunului
Grupul britanic EMI, a treia mare companie din lume din domeniul productiei de muzica, a demis vineri doi directori cu atributii executive si a anuntat planuri de reducere a costurilor, ca urmare a vanzarilor nesatisfacatoare din perioada Craciunului, transmite Reuters, preluata de Mediafax.
Prin lansarea unor noi piese muzicale ale cantaretului Robbie Williams si a unui album Beatles realizat de producatorul George Martin, reprezentantii companiei au sperat intr-o crestere a vanzarilor. Cu toate acestea, EMI se simte nevoita sa aplice un nou plan de restructurare, in contextul reducerii cotei de piata si a dezvoltarii productiilor muzicale in format digital de catre companiile concurente.
Presedintele si directorul general al EMI Music, Alain Levy, si vicepresedintele EMI Music, David Munns, vor fi inlocuiti imediat in functie. Eric Nicoli, care a detinut functia de presedinte executiv al EMI Group din 1999, va deveni director executiv al acestuia.
Cotatia titlurilor EMI a scazut in prima parte a tranzactiilor electronice cu 10%, la 237/3/4 pence pe unitate, revenind, la ora 15:50 GMT, la 248/1/4 pence pe unitate.
Compania a anuntat ca veniturile diviziei muzicale ar putea scadea cu 6-10% in 2006, iar analistii considera ca EMI ar putea deveni, din acest motiv, vulnerabila fata de o eventuala preluare.
Vanzarile de muzica in format digital reprezinta 9,4% din totalul veniturilor diviziei de muzica ale EMI, situandu-se sub media din sectorul de profil, de 11%.
Compania a anuntat, in urma performantelor sub estimari din semestrul al doilea, un plan de reducere a costurilor anuale cu 110 milioane de lire sterline, care va include si restructurarea fortei de munca.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.