Edmund Daukoru, presedintele Organziatiei Tarilor Exportatoare de Petrol, a declarat, ieri, ca ieftinirea barilului de petrol pana la nivelul de 53 de dolari este inaccep-tabila. El a incurajat membrii OPEC sa reduca productia de petrol conform deciz
Edmund Daukoru, presedintele Organziatiei Tarilor Exportatoare de Petrol, a declarat, ieri, ca ieftinirea barilului de petrol pana la nivelul de 53 de dolari este inaccep-tabila. El a incurajat membrii OPEC sa reduca productia de petrol conform deciziei luate la intalnirea din Nigeria. OPEC a decis in luna decembrie reducerea productiei de petrol cu 1,7 milioane de barili pe zi incepand cu 1 februarie. Prin aceasta decizie, OPEC, care produce 40% din petrolul mondial, incerca sa stopeze deprecierea barilului de petrol cu peste 25 de procente fata de nivelul maxim atins in luna iulie. Tinta neoficiala a organizatiei este de 60 de dolari pe baril. Analistii cred ca dupa ieftinirea de peste 11% inregistrata pe pietele futures in acest an, OPEC ar putea reduce productia zilnica cu inca 50.000 de barili. Compania saudita Aramco intentioneaza sa reduca semnificativ exporturile spre Asia.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.