Tarifele la electricitate pentru populatie ar putea fi majorate la 1 aprilie, din cauza secetei si stocurilor reduse de carbune ce au determinat cresterea consumului de gaze naturale utilizate si, implicit, a costurilor de productie, a declarat Nicol
Tarifele la electricitate pentru populatie ar putea fi majorate la 1 aprilie, din cauza secetei si stocurilor reduse de carbune ce au determinat cresterea consumului de gaze naturale utilizate si, implicit, a costurilor de productie, a declarat Nicolae Opris, presedintele ANRE, citat de Mediafax.
"Pana la 1 aprilie vom face o analiza, avand in vedere situatia exceptionala a resurselor energetice de acum. Daca gazele vor ramane principala sursa utilizata pentru productia de energie, s-ar putea sa aiba loc o ajustare a tarifelor in sens crescator ", a spus Opris. In general, tarifele reglementate la energia electrica livrata consumatorilor captivi, categorie din care face parte populatia si micii consumatori industriali, sunt ajustate de doua ori pe an, la 1 ianuarie si la 1 iulie. Alte modificari pot avea loc pe parcursul anului, daca apar evolutii neasteptate. Ultima ajustare a avut loc la 1 decembrie 2006, cand tarifele au fost majorate in medie cu 4,72%, ca urmare a cresterii preturilor la gazele naturale.
Presedintele ANRE nu a specificat care va fi cuantumul majorarii avute in vedere pentru 1 aprilie. "Este prematur acum sa estimam care va fi cresterea tarifelor, dar un raspuns va putea fi dat dupa luna februarie. Trebuie sa vedem care este evolutia Dunarii, care acum da semne de crestere", a afirmat Opris. Companiile, cu un consum ridicat de electricitate, cumpara energie de la furnizori la preturi negociate, care nu intra sub reglementarile ANRE.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.