Intrebat de ce crede ca ar trebui convocate alegeri anticipate, Basescu a raspuns: "Alegerile anticipate ar putea oferi Guvernului roman un sprijin mai mare in Parlament, in conditiile in care actuala majoritate este foarte fragila. Am reiterat ca al
Intrebat de ce crede ca ar trebui convocate alegeri anticipate, Basescu a raspuns: "Alegerile anticipate ar putea oferi Guvernului roman un sprijin mai mare in Parlament, in conditiile in care actuala majoritate este foarte fragila. Am reiterat ca alegerile anticipate reprezinta un instrument de consolidare a democratiei si nu unul de instabilitate: mai bine alegeri anticipate decat parteneri care sunt neloiali". Basescu a criticat, de asemenea, Guvernul, pentru lipsa unei strategii post-aderare. "Guvernul ar fi trebuit sa elaboreze o strategie pe care eu o tot solicit de doi ani de zile. Comisarul Leonard Orban a declarat deja ca nu s-a pregatit nici o strategie post-aderare. Acum, Guvernul si-a dat seama ca trebuie sa elaboreze un plan, dar asta nu inseamna ca partidele nu au facut-o deja. Probabil, solutia ar fi ca fortele politice care au strategii sa se intalneasca si sa ajunga la un acord", a spus Basescu. Presedintele Romaniei a mai afirmat ca pentru moment Romania nu intentioneaza sa deschida piata fortei de munca pentru tarile din afara Uniunii Europene. "Intr-o prima etapa, vom facilita accesul pe piata muncii pentru tarile vecine, unde locuiesc importante comunitati de romani: Moldova, Ucraina si Serbia. Dar obiectivul nostru principal este sa atragem romanii care lucreaza in strainatate", a spus seful statului. El a mentionat ca, in sectorul constructiilor, spre exemplu, companiile romanesti au fost nevoite sa creasca salariile, peste media nationala, in conditiile in care muncitorii au plecat in Italia, Spania, Franta sau Germania. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.