Bursa de Valori Bucuresti a evoluat saptamana acesta contrar asteptarilor brokerilor inregistrand scaderi pe toti indicii bursieri. Corectiile au afectat in special segmentul SIF. Piata pare sa fi intrat din nou intr-o perioada de asteptare.
C
Bursa de Valori Bucuresti a evoluat saptamana acesta contrar asteptarilor brokerilor inregistrand scaderi pe toti indicii bursieri. Corectiile au afectat in special segmentul SIF. Piata pare sa fi intrat din nou intr-o perioada de asteptare.
Conform brokerilor, unul dintre motivele care ar putea explica evolutia pietei din aceasta perioada este obligativitatea achitarii impozitului pe castigul aferent anului 2006, care a determinat vanzari in piata.
Valoarea totala a tranzactiilor se ridica la 282,85 milioane lei, in crestere cu 18% fata de cele trei sedinte din saptamana precedenta.
Indicele societatilor de investitii financiare a inregistrat saptamana aceasta o scadere de 4,5%, iar de la inceputul anului indicele are o crestere de doar 1,92%. In sedinta din 12 ianuarie, BET-FI a ajuns la 64.222,93 puncte. SIF Oltenia si SIF Moldova au ramas cele mai tranzactionate titluri de la bursa, generand peste 40% din rulajul total al pietei. Cotatia SIF Oltenia a scazut cu 3,7% la 3,63 lei/actiune. Cea mai mare corectie a inregistrat-o SIF Banat Crisana, cu o depreciere de 4,9% la 3,28 lei/actiune. SIF Moldova s-a depreciat de la un maxim de 3,47 lei/actiune pana la un minim de 3,23 lei/actiune. Indicele BET a avut cel mai putin de suferit, scaderea fiind de 0,98%, pana la valoarea de 8.540,48 puncte. Aceasta evolutie s-a datorat in special deprecierilor inregistrate de Impact Bucuresti, care a scazut cu 3,82%, Rompetrol Rafinare Constanta (2,67%), Turbomecanica (-2,47%), Broker Cluj (-2,14%). RRC nu s-a bucurat de sustinere in piata, inregistrand corectii notabile de curs, pana la un minim de 0,0913 lei/actiune. O lichiditate buna a cunoscut Petrom, cu tranzactii in valoare de 23 milioane lei, cotatia companiei a inregistrat o crestere de 0,83% fata de saptamana trecuta. Indicele BET-C s-a depreciat cu 1,4%, pana la valoarea de 5.316,12 puncte. Titlurile bancare au evoluat asemanator, astfel ca Banca Transilvania a scazut cu 1% iar BRD a ajuns la 19,7 lei/actiune, in scadere cu 1,93%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.