Presedintele SUA, George W. Bush, a recunoscut ca actiunile sale intreprinse dupa invadarea Irakului de catre trupele americano-britanice, in 2003, au intensificat instabilitatea din aceasta tara, informeaza postul de televiziune CBS. Bush a persista
Presedintele SUA, George W. Bush, a recunoscut ca actiunile sale intreprinse dupa invadarea Irakului de catre trupele americano-britanice, in 2003, au intensificat instabilitatea din aceasta tara, informeaza postul de televiziune CBS. Bush a persistat, insa, in decizia de a invada Irakul, sustinand ca inlaturarea de la putere a presedintelui sunnit de atunci, Saddam Hussein, devenise necesara, si argumentand aceasta teza prin aceea ca "Saddam Hussein incerca sa obtina arma nucleara, intr-o competitie cu Iranul". "Cred ca, in fata istoriei, am fi putut actiona mai bine. Nu exista nici o indoiala in acest sens", a recunoscut George W.Bush - pentru prima data fara nici un fel de echivoc - in cadrul interviului acordat CBS. Totusi, el si-a mentinut punctul de vedere ca decizia de a-l indeparta de la putere pe Saddam Hussein nu a fost o greseala. "Decizia mea de a-l indeparta pe Saddam Hussein a fost o hotarare buna, dupa parerea mea. Nu am descoperit arme de distrugere in masa, in pofida a ceea ce am crezut, sau alte arme despre care toata lumea credea ca (Saddam) le detinea, dar el era (totusi) o sursa de instabilitate", a continuat presedintele american. In privinta executiei fostului presedinte irakian, Bush a admis ca aceasta a fost gestionata in mod gresit. "M-am gandit ca este descurajator si ca acest capitol din istoria irakiana trebuie inchis; ar fi putut sa actioneze mult mai bine", a comentat liderul de la Washington. "Am eliberat aceasta tara de un tiran si cred ca poporul irakian are o datorie enorma de recunostinta fata de americani si cred ca majoritatea irakienilor recunosc acest lucru", a conchis el, in cadrul interviului. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.