Reprezentantii BRM precizeaza ca se refera strict la piata contractelor bilaterale (PCCB). BRM considera ca ordinul emis de Ministerul Economiei si Comertului (MEC), aflat, la acel moment, sub conducerea lui Codrut Seres, prin care toate entitatile d
Reprezentantii BRM precizeaza ca se refera strict la piata contractelor bilaterale (PCCB). BRM considera ca ordinul emis de Ministerul Economiei si Comertului (MEC), aflat, la acel moment, sub conducerea lui Codrut Seres, prin care toate entitatile din domeniul energetic la care MEC era actionar au fost obligate sa isi tranzactioneze productia prin OPCOM este de natura sa restranga concurenta si sa distorsioneze rezultatele, facand ineficiente si prevederile legii achizitiilor publice si incalcand legea burselor de marfuri.
Principalele minusuri ale pietei OPCOM sunt cauzate, conform BRM, de absenta procedurilor de tranzactionare publice, imposibilitatea negocierii directe a preturilor intre cumparatori si vanzatori, lipsa de transparenta a operatiunilor de stabilire a pretului. Reamintim, pe PCCB, una dintre platformele OPCOM, pentru acest an au fost achizitionati 2,25 TWh, reprezentand 4,34%, iar preturile medii inregistrate sunt de 159 lei/MWh pentru 2007. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.