Compania estoniana de investitii Trigon este interesata de firmele de retail si de constructii din Romania.

Companiile de retail sau de constructii cu capitalizare de piata relativ mica reprezinta unele dintre cele mai bune oportunitati
Compania estoniana de investitii Trigon este interesata de firmele de retail si de constructii din Romania.

Companiile de retail sau de constructii cu capitalizare de piata relativ mica reprezinta unele dintre cele mai bune oportunitati de investitii din Europa Centrala si de Est, in special in state ca Romania, Polonia si Bulgaria. "Sint adesea intrebata daca povestea de succes a Europei Centrale si de Est a luat sfirsit. In privinta companiilor mari, incluse in indici bursieri, da, dar nu si la nivelul general al pietei", a declarat Kristel Kivinurm-Priisalm, sefa departamentului de management de active la Trigon. Ea a precizat ca firma va fi extrem de selectiva in privinta achizitiilor de actiuni pe alte piete din regiune in afara celor mentionate. Cele mai interesante companii sint considerate cele din domenii care depind direct de sectorul constructiilor, precum si cele ale caror rezultate sint influentate de cererea de consum, ca retailerii. Trigon Capital, care are printre cei mai importanti clienti fonduri de pensii din zona scandinava si din Europa Occidentala, a investit in Europa Centrala si de Est peste 500 de milioane de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.